Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft bevételi garanciával ösztönzi a mobil fejlesztőket

|

Anyagi támogatásra is számíthatnak azok a cégek, akik ráállnak a Windows Phone 7 alkalmazások fejlesztésére. A cég még az idén utol akarja érni az iOS 4-et és az Android-ot.

Hirdetés

A Microsoft akár anyagi támogatást is hajlandó nyújtani a mobilfejlesztők számára, hogy behozza az elérhető alkalmazások számával kapcsolatos, nyilvánvaló lemaradását az iPhone OS-el és az Androiddal szemben.

A cég az ingyenes fejlesztőeszközöktől a tesztkészülékeken át a szoftverfejlesztés és marketing anyagi dotációjáig. minden támogatást kész megadni - mondta el Todd Brix, a Microsoft egyik, alkalmazásfejlesztőkkel együtt dolgozó munkatársa, hozzátéve, egyes esetekben bevételi garanciát is nyújtanak a szakembereknek.

 

A Microsoft célja egyértelműen az, hogy mire megjelennek a Windows Phone 7 operációs rendszerre épülő okostelefonok, bőven legyen miből válogatni a szoftverboltokban. Ahhoz, hogy a vállalat megnyerje a vásárlókat a platformnak, kiterjedt alkalmazás-ellátottságra - játékok, zenei és navigációs szoftverek ezreire - lesz szükség. Ha bevételi garanciával és egyéb támogatással lehet csak megnyerni a fejlesztőket, az sem baj; a módszer már rég nem testidegen a cégtől, hiszen mobil operációs rendszereik előző változatai is így nyertek széles körű fejlesztői támogatást.

?Sokat fektetünk be azért, hogy a kis és nagy fejlesztőket is a Windows Phone 7 platformra csábítsuk, hogy megértessük velük, ez egy nagy lehetőség. Annyi erőforrással látjuk el a cégeket, amennyivel csak bírjuk, hogy sikerre segítsük őket ezen a platformon. Nyitottak vagyunk az üzletre és akarunk velük dolgozni."

A szoftveróriás korábban nem szentelt elég figyelmet az üzletágnak - Steve Ballmer szerint ?kihagytunk egy generációt" -, így fordulhatott elő, hogy a 2010. első negyedévi adatok alapján az okostelefonok csupán 6,9 százalékán fut Windows, pedig egy évvel korábban 10,8 százalék volt a részesedésük (forrás: ABI). Ezzel szemben az iPhone részesedése 15,8-ra emelkedett és mára az Android is elérte a 9,9 százalékot.

Magukat meg nem nevezni kívánó források szerint négy nagy mobil alkalmazás gyártót is megkeresett a Microsoft készpénzes ajánlattal, csak hogy kellő számban álljanak rendelkezésre alkalmazások a Windows Phone 7 megjelenésére, vagy nem sokkal azután. A fejlesztők természetesen csak óvatosan nyúlnak a megjelenés előtt álló platformokhoz, inkább a népszerű operációs rendszerekre fejlesztenek, hogy minél több bevételre tehessenek szert.

Más gyártók más stratégiát követtek. Az Apple megosztja online alkalmazás áruháza bevételét a fejlesztőkkel; persze 51 millió már eladott iPhone után ez már a számukra is vonzó perspektívát jelent. Jelenleg az Apple 225 ezer alkalmazást kínál az iPhone-hoz és az Android operációs rendszerhez is 65 ezer szoftver áll rendelkezésre.

Egy-két generációval ezelőtt még a Microsofté volt az egyik legjobban ellátott mobil platform, de ennek vége. Annál is inkább, mert olyan mértékben, alapjaitól újították meg a mobil Windowst, hogy a régebbi Microsoft alapú okostelefonokra írt szoftverek nem futnak rajta. 2009. év végén mindössze 246 alkalmazás állt rendelkezésre az új platformra, igaz, köztük van a mobil Office is.

 


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.