Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft gyorsítaná a Windows 7 bevezetését

|

A cégeknek nem érdemes a Windows 7 bevezetésével várniuk – a Microsoft szerint.

Hirdetés

Körülbelül egy bő hónap múlva jelenik meg kereskedelmi forgalomban a Windows 7, de a Microsoft szerint ez nem jelenti azt, hogy a cégeknek érdemes lenne várniuk a bevezetésével. Ennek érdekében a szoftvercég bejelentette, hogy a tervezettől eltérően már az operációs rendszer október 22-i rajtjával egy időben elérhetővé teszi a Microsoft Destkop Optimization Pack (MDOP) legújabb verzióját, amely jelentősen leegyszerűsíti a Windows 7-re migrálás a szoftvercég korábbi operációs rendszereiről.

 

 

xpvistawin7.jpg


Az MDOP csomagjában alkalmazás virtualizáció, fejlett csoportházirend menedzsment, diagnosztikai és rendszer-helyreállító eszközök például mind szerepelnek. Míg a csomag részét képező alkalmazás virtualizációt biztosító MED-V (Microsoft Enterprise Destkop Virtualization) legújabb kiadása később, egy szerviz-csomagban érkezhet hozzá.

Már többen megkezdték az átállást


Korábban a redmondi szoftvercég 2010-re ígérte a csomag megjelenését, ám úgy tűnik, hogy mindent megtesznek azért, hogy a Windows 7 sikeres lehessen. Márpedig ehhez leginkább a mennyiségi licenc vásárlókat kell megnyerniük.  A cég szakértői e mellett emlékeztettek arra, hogy az XP esetén még igen kevés eszköz állt a rendszergazdák rendelkezésére, míg ma a Windows 7 esetében több megoldás is segít az átállásban.

"A Windows 7 már készen áll a bevezetésre. A vállalati felhasználóknak nem kell tovább várniuk" - adta ki az egyértelmű üzenetet Gavriella Schuster, a szoftvercég vezető igazgatója. Bejegyzésében ennek megfelelően több céget is megemlít, amelyek már megkezdték az átállást. Köztük találjuk a brit Bakey Tilly (2200 felhasználó), a holland Getronics (14300 felhasználó) cégeket és még az eddig Vistát használó Miami (2235 felhasználó) önkormányzatát is. Az esettanulmányok bővebben a Windows Team blogján olvashatók.

IDC: hamar elterjedhet

Az IDC korábbi előrejelzése szerint egyébként kedvező fogadtatás várhat a Windows 7-re. Prognózisuk alapján egy évet követően már a Windows 7 fogja adni a céges eladásoknak közel a felét (49,5 százalék) 58 millió példánnyal, míg a Vista csak 18 millió megrendelést remélhet (15 százalék). Az operációs rendszert még a 2001-es XP is megelőzi majd: az IDC szerint esetében a céges megrendelésekből 41 millió (35 százalék) kópia találhat gazdára 2010-ben.

2011-ben pedig előrejelzésük szerint a Windows 7 már a megrendelések 75 százalékát fogja adni, ami mellett a Vista csak 5 százalékot remélhet. Így az IDC kalkulálása alapján 2012-re teljesen eltűnhet a Windows Vista, miközben az XP abban az évben még 15 millió példányszámot remélhet, 2013-ban pedig 8,4 millió fogyhat belőle. Ekkora már a Windows 7 fog dominálni, ami 95 százalékát fogja adni a Microsoft céges kliens oldali operációs rendszer eladásainak.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.