Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft hamarabb visszatérhet a mobilos piacra, mint gondoltuk

|

A Surface Duo nevű androidos telefonnal a redmondi gyártó beelőzné a Galaxy Fold 2-t. Márpedig azt csak júliusban teheti meg.

Hirdetés

Emlékszik még valaki azokra az időkre, amikor a Microsoft meghatározó szereplő volt a mobilpiacon? Na jó, meghatározó talán nem is - ha az lett volna, sosem száll ki belőle, nem igaz? Először ugyebár voltak az operációs rendszer felől indított támadások a Windows Mobile, majd Windows Phone platformokkal, majd jött a Nokia mobilrészlegének felvásárlása, végül teljes beolvasztása. De valahogy sosem akart igazán elindulni a verkli, ezért végül a Microsoft is elismerte: alanyi jogon nem folytatják tovább a telefonos csatározásokat.

Hirdetés

Azóta viszont teljesen más irányból szivárog vissza a cég a mobilokra. Elfogadta, hogy két említésre méltó, és jó ideig nehezen megszorongatható telefonos rendszer létezik, az iOS és az Android, ezért saját befolyását úgy igyekszik növelni, hogy ezen rendszerekre készíti el saját szolgáltatásainak kisképernyős verzióit.

De persze csodálkoztunk volna, ha valamilyen szinten nem motoszkál a redmondi fejekben, hogy legalább egy lépcsőfokkal azért feljebb lehetne lépni, és amikor a következő generációs Surface eszközöket mutatták be, egyszer csak mindenki rácsodálkozott a Duo névre hallgató versenyzőre: nicsak, hiszen ezen Android fut! És kezeli a mobilhálózatok mellett a hanghívásokat is! És mint tudjuk, ha valami úgy néz ki, mint egy elefánt, olyan hangja van, mint az elefántnak, és úgy viselkedik, mint egy elefánt... akkor az bizony tényleg a jó öreg ormányos. Tehát a Surface Duo bármennyire is miniatűr, kétkijelzős tabletecskének tűnhet elsőre, de bizony ez nem más, mint a Microsoft új, saját mobiltelefonja.

A dupla kijelzős, könyvszerűen kihajtható eszköz nem egyetlen, hajtogatható panelt használ, mint például a Samsung Galaxy Fold, hanem két különálló kijelzőt használhatunk - ez ugyan elsőre kissé kevésbé menőnek hangzik, de látva az eddigi flex-paneles próbálkozásokat, legalább annyi előnye is van ennek a megoldásnak, például strapabíróság, tartósság tekintetében. A két kijelző 5,6 hüvelykes képátlót kap, de "telefon módban" az egyiket a másik háta mögé is hajthatjuk.

Mindezidáig viszont egy szót sem szóltak arról, mikor várható a Surface Duo: az összes többi Surface eszköznek szép lassan lett megjelenési dátuma, vagy akár már meg is érkezett, de erről mélyen hallgatott a Microsoft. Ugyan hivatalos infó még most sincs, de egy majdnem hivatalos végre akadt: a WindowsCentral újságírója, a bennfentes infókkal rendelkező Zac Bowden szinte teljesen konkrétan leírta, mikor várhatjuk a hajtogatható Microsoft-mobilt.

Információi szerint még a Samsung Galaxy Fold 2 előtt bemutatják a Surface Duót - az pedig bizony nincs messze. A Samsung ugyanis augusztus 5-én tartja Unpacked eseményét, ahol a Fold 2 mellett a Galaxy Note 20 izommobil lesz a sztár. És ha ezt szeretnék megelőzni, akkor bizony júliusban, vagy legeslegkésőbb augusztus legelső néhány napján megvillanhat a Microsoft hibrid készüléke.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.