Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft káros a környezetre?

|

A Greenpeace elmarasztalta a Microsoftot és a Nintendót, de a Philipsszel és a Sharppal is különösen elégedetlen.

Hirdetés

A Greenpeace eredetileg csak a vezető mobiltelefon-gyártókat, és informatikai cégeket értékelte, azok veszélyesanyag-felhasználását, és pazarlását szem előtt tartva. Azóta nem csak ők, de az értékelt vállalatok is fontosnak tartják, hogy független forrásból tudjuk, ki mennyire óvja a környezetet. A környezetvédelmi szervezet újfent értékelte a vezető elektronikai vállalatokat, és ennek eredményeként a Microsoft és a Nintendo komoly megrovást kapott, de a Sharp és a Philips is jócskán elmarad attól, amit várnának tőlük.

A tizennyolcas listából az utolsó helyet sikerült elcsípnie a Nintendonak, méghozzá 0 ponttal. Ők voltak az elsők, akiknek sikerült ilyen eredményt produkálni a tízpontos Greenpeace-skálán. A konzolgyártóval az volt a probléma, hogy nem vonják ki fokozatosan a mérgező vegyi anyagokat a konzolokból, amelyeknek eladása egy év alatt 15 százalékkal nőtt, közel 63 millióra.

zunebrown.jpg
A Zune nem elég zöld

A Microsoft hasonló okok miatt nem szerepelt jól a felmérésben, azonban az ő esetükben az Xbox mellett közrejátszik a Zune médialejátszó is. A redmondi óriás 2011-ig vár a mérgező anyagok kivonásával, és gond volt még azzal is, hogy nincs önkéntes visszavételi programjuk az elhasználódott, régi készülékekre.

? Gyenge a Philips, feljött az Apple ť

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.