Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft mindenbe Skype-ot akar dugni

|

A Microsoft meglehetősen agresszíven és széles körben kezdte el integrálni a termékportfóliójába a nemrégiben megszerzett Skype technológiát. És ebből nem is csinál titkot.

Hirdetés

A Microsoft pénzügyi vezetője, Peter Klein egy konferencián beszélt a cég Skype-pal kapcsolatos terveiről. A rendkívül népszerű, elsősorban IP-telefon szolgáltatásáról ismert Skype-ot a Microsoft mind a fogyasztói, mind a vállalati felhasználásra szánt termékeibe egységesen be akarja építeni, illetve ezzel kívánja kibővíteni mindkét portfoliót.

Klein szerint a Skype lehet, amely összefogja valamennyi terméküket a vállalatoknak szánt Lync kommunikációs ügyfélprogramtól az Xbox Live online játékszolgáltatásig. „Ez egy univerzális jellemző lesz” – szögezte le a pénzügyi vezető.

Online Skype-felhasználók száma 2011. utolsó negyedévében  Forrás:skypejournal.com

Csak pár nappal korábban azonban a Cisco bejelentette, hogy fellebbeznek az Európai Bizottságnál a Skype Microsoft általi 8,5 milliárd dolláros felvásárlásának jóváhagyása miatt. A Cisco azt akarja elérni, hogy a Microsoft és a Skype támogassák más platformokkal (például a nyílt szabványokkal) való együttműködést, s a Skype interoperabilis legyen. A Cisco-nak különösen az nem tetszik, hogy a Lync és a Skype között átjárást tesznek lehetővé, hogy a két szolgáltatás felhasználói a másik rendszeren is kommunikálhassanak az üzleti partnerekkel és a vásárlókkal. Ez különösen a videokonferencia üzletben fontos a számukra. Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója a felvásárlás bejelentésekor egyébként kijelentette, hogy továbbra is támogatni fogják a nem Microsoft eszközöket is. A Cisco-nak úgy látszik az ígéret kevés, és az uniós megerősítésben jobban bízik.

Akárhogy is, a Microsoft igen jelentős szerepet szán a Skype-nak, amely a redmondiak felhőszolgáltatásainak egyik igen fontos eleme lesz Klein szerint. A Skype ugyanis rendkívül népszerű, elterjedt, és a felhasználók igen elégedettek vele, így képes arra, hogy felgyorsítsa a Microsoft fejlesztési és üzleti terveinek valóra váltását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.