Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft pénzzel csábítaná át a News Corp.-ot a Google-től

|

A redmondi óriás tárgyalást folytatott a brit Sun és a Times, illetve az amerikai New York Post és a Wall Street Journal tulajdonos News Corp.-pal. A Microsoft pénzt adna a Rupert Murdoch médiamágnás nevéhez fűződő vállalatnak, ha az kitiltatná weboldalairól a Google-t, és tartalmait inkább a Bing kereső számára adná át.

Hirdetés

Egyre jobban felerősödni látszik a keresőháború, láthatóan a Microsoft komolyan gondolja, hogy le akarja győzni a Google-t. Ennek érdekében most éppen tárgyalásokat folytat a News Corp.-pal, valamint több más online tartalomszolgáltatóval, hogy távolíttassák el tartalmaikat a Google indexéből, és válasszák inkább a Microsoft-féle Bing keresőmotort. A Microsoft az együttműködés keretében ezért kész lenne akár fizetni is, legalábbis a hírről beszámoló és bennfentesekre hivatkozó Financial Times szerint.

Az FT - mely a News Corp. féle Wall Street Journal első számú vetélytársa - többek között megszólaltatott egy neve elhallgatását kérő webtulajdonost is, akit szintén megkeresett a Microsoft hasonló ajánlattal.

Korábban - legutóbb két hete - Rupert Murdoch több alkalommal is éles kirohanásokat intézett a Google ellen, mondván, kész kitiltatni site-jai tartalmát a Google-ből, amely szerinte ellopja a tartalmait és ezzel óriási károkat okoz vállalatának, amely egyes szolgáltatásaiért szeretne pénzt kérni látogatóitól.

Az érintett cégek egyelőre nem kommentálták az értesülést.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.