Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft piszkos titka?

|

Michael Bay producer és filmrendező szerint a Microsoft szándékosan tönkre akarja tenni a HD DVD és a Blu-ray formátumot egyaránt.

Hirdetés

Michael Bay hollywoodi filmrendező, többek között a Transformers, A sziget és a Pearl Harbor szerzője honlapjának fórumán úgy vélekedett, hogy a Microsoft mindkét nagyfelbontású formátum elosorvasztására törekszik. Szerinte ezzel a MS azt akarja elérni, hogy a felhasználók a digitális letöltéseket használják filmnézéshez. "Ez a piszkos titok, amiről senki sem beszél" - szögezte le Bay.

A producer-rendező azonban ennél is tovább megy: mint írja, a Microsoft százmillió dolláros csekkeket állít ki a filmstúdióknak, hogy HD DVD-n adják ki filmjeiket, és nem a "vezető és magasabb szintű Blu-ray-en". A cél az, hogy zavart keltsenek a piacon, amíg ők elkészülnek a digitális letöltésekkel - magyarázza Bay.

Bay érvelése meglepő, hiszen a HD DVD tönkretétele egyben azt jelenté, hogy a redmondi óriás éveken át több milliárd dollárt dobott ki az ablakon. Továbbá ezzel a Microsoft halálra ítélné az Xboxot azért, hogy a film üzletágra koncentráljon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.