Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft rémálmát úgy hívják: Google Chrome

|

A szoftveróriás hiába igyekszik, nem tudja utolérni böngészőjével a Chrome-t. Igaz, ebben szerepet játszik az Edge ügyetlen frissítési rendszere is.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft mindent megtesz azért, hogy az Edge-ből a legnépszerőbb böngészőt csinálja.

Erőfeszítései azonban a NetMarketShare legújabb adatai szerint hiábavalóak: a Google Chrome annyira népszerű az asztali gépeken, hogy az Edge a nyomába sem érhet.

A múlt hónapban a Google Chrome 61,41 százalékot ért el az asztali rendszereken, ami azt jelenti, hogy tízből hat gépen Chrome fut - pedig a legtöbbön a Windowszal együtt alapból ott az Edge is.

Az Edge részaránya 4,67 százalék, ami picivel több, mint a decemberi 4,61 százalékos eredmény. A Mozilla Firefoxnak 10,85 százalékra futotta.

Bár a hátrány ledolgozása jelenleg reménytelennek tűnik, a Microsoft azért tehetne valamit a szoftver pozícióinak javításáért.

Az egyik fő gond az, hogy a Microsoft ügyetlen rendszert dolgozott ki az Edge frissítésére: az új funkciók mindig a nagy Windows 10 frissítésekkel együtt jönnek ki. A következő ilyen a tavaszi Windows 10 Redstone 4 lesz.

Lehet, hogy előbb-utóbb a cég észbe kap, és változtat ezen a technikán. De egyelőre még ragaszkodik hozzá, és ezzel is hozzájárul az Edge bukdácsolásához.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.