Hirdetés
. Hirdetés

A Microsofté az Office.com

|

Gazdát cserélt az office.com domain, amely a jövőben nagy valószínűséggel a webes Office-nak adhat otthont.

Hirdetés

"Kedves Office.com felhasználók! Korábban küldött levelünkből már értesülhettetek arról, hogy a Virtual Office szolgáltatásunk a ContactOffice.com domainre költözik 30 napon belül. Ennek értelmében június 29-től az e-mail címek contactoffice.com-ra változtak, s a meglévő előfizetések is az office.contactoffice.com URL-címen érhetőek el" - olvasható Tom Graham üzenete az Office.com oldalon.

 

officecom.jpg


A cégnek több egybehangzó forrás és a whois.com adatbázisa alapján azért kellett költöznie, mert a domaint birtokló magánszemélytől - aki eddig bérbe adta a ContactOffice-nak a web-címet - a Microsoft átvette az Office.com tulajdonjogát. Így az oldal mögött már a redmondi szoftvercég rejtőzik, amely hamarosan elindíthatja rajta saját szolgáltatását. Az előző tulaj pedig nagy valószínűséggel egy jelentős summával gazdagodhatott.

Spekulációk szerint a Microsoft a jövőben az érintett web-címen az ingyenes webes Office alkalmazáscsomagnak adhat otthont, ami logikus lépés lenne. Ráadásul jelzés értékű, hogy a domain átvétel augusztus elején zajlott, míg a szoftvercég korábban szintén e hónapot jelölte meg az Office Web Applicaton első nyilvános tesztverziójának megjelenéséül.

A webes Office az irodai csomagból már jól ismert Word, Excel, PowerPoint és OneNote alkalmazások böngészőben futtatható verzióit tartalmazza. A programok ingyenesen is elérhetőek lesznek (cserébe csupán néhány reklámot kell elviselniük a felhasználóknak) a Live fiókhoz csatolva. Ezen felül a vállalkozásoknak lehetőségük lesz havi előfizetési díjért cserébe céges szolgáltatásként is megrendelni a webes megoldásokat a Microsoft Online Services-en keresztül, valamint a nagyobb cégek mennyiségi licenc konstrukcióban is hozzájuthatnak az Office Web Application csomaghoz, saját szerverükön futtatva az alkalmazásokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.