Hirdetés
. Hirdetés

A Microsofté lesz a Nokia?

|

Könnyen felvásárlási célpont lehet a gyengélkedő finn cég.

Hirdetés

Elemzők szerint nincs jó állapotba a finn cég, mondhatni gyengélkedik. A Windows Phone-ra való átállás egyelőre nem hozott a Nokiának hatalmas forgalmat, és meglehetősen nagy a bizonytalanság a cég körül. Így nem meglepő, hogy felerősödtek azon vélemények, amelyek szerint hamarosan felvásárolhatják a céges. Szóba jött e téren a Microsoft, ám az elemzők nem tartják jó ötletnek a Nokia bekebelezését.

 



Ennek egyik fő oka, hogy Redmond több gyártóval is együttműködik mobilplatformját illetően, ha a finneket felvásárolná, akkor az eddig partnernek tekintett cégek hirtelen a Microsoft riválisaivá válnának. Különösen most, a Windows Phone 8 eljövetelekor van szüksége a szoftveróriásnak arra, hogy minél több licencet adhasson el - a Nokia megszerzésével ugyan jelentősen erősödhetne kontrollja a platform felett, de ez minden bizonnyal a most Windows Phone alapú telefonokat készítők javát elrettentené.


A témáról bővebben a Computerworld cikkében olvashat!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.