Hirdetés
. Hirdetés

A Mitsubishi Electric új ostyagyárat épít a szilícium-karbid (SiC) teljesítmény-chip üzletág fellendítésére

|

Mintegy 2 milliárd dollárból.

Hirdetés

A Mitsubishi Electric bejelentette, hogy a 2026 márciusáig tartó ötéves időszakban a korábban előirányzott beruházások tervét nagyjából megduplázza és 2026 márciusáig mintegy 260 milliárd jenre (hozzávetőleg 2 milliárd dollárra) emeli. A pénzt elsősorban egy új ostyagyár építésére fordítják a szilícium-karbid (SiC) teljesítmény félvezetők gyártásának bővítése érdekében.

A terv keretében a Mitsubishi Electric arra számít, hogy reagálni tud az elektromos járművekhez használt SiC teljesítményfélvezetők iránti gyorsan növekvő keresletre, valamint az olyan új alkalmazások bővülő piacaira, amelyek például alacsony energiaveszteséget, magas hőmérsékleten való működést vagy nagy sebességű kapcsolást igényelnek. A terv lehetővé teszi továbbá, hogy a a cég hozzájáruljon az energiatakarékosság és a szén-dioxid-mentesítés irányába mutató globális zöld átalakulási trendhez.

Hirdetés

A megnövelt beruházás nagy részét, mintegy 100 milliárd jent egy új, 8 hüvelykes SiC-ostyaüzem megépítésére és a kapcsolódó termelési létesítmények fejlesztésére fordítják. Az új gyár, amely a Kumamoto prefektúra Shisui területén található saját létesítményt foglalja magába, nagy átmérőjű, 8 hüvelykes SiC-ostyákat fog gyártani, és egy, a legmodernebb energiahatékonyságot és magas szintű automatizált termelési hatékonyságot biztosító tisztaszobát vezet be. Emellett a vállalat továbbfejleszti a 6 hüvelykes SiC-ostyák gyártására szolgáló létesítményeit, hogy kielégítse az ebben az ágazatban is növekvő keresletet.

Ezen kívül a Mitsubishi Electric újonnan mintegy 10 milliárd jent fektet be egy új gyárba, amely a jelenleg Fukuoka területén szétszórtan működő, a teljesítmény félvezetők összeszerelésével és ellenőrzésével foglalkozó meglévő üzemeket fogja összevonni. A tervezési, fejlesztési és gyártástechnológiai ellenőrzés integrációja nagymértékben növeli a vállalat fejlesztési képességeit, és megkönnyíti a piaci igényeknek megfelelő időben történő tömeggyártást. A fennmaradó 20 milliárd jen, amely mind új beruházás, a berendezések fejlesztésére, környezetvédelmi intézkedésekre és a kapcsolódó műveletekre irányul.

Az évek során, miközben a Mitsubishi Electric vezető szerepet töltött be a SiC teljesítménymodulok piacán olyan területeken, mint a háztartási készülékek, ipari berendezések és vasúti kocsik, beleértve a világ első SiC teljesítménymoduljait légkondicionálókhoz és nagysebességű vonatokhoz, széles körű szakértelmet halmozott fel a nagy teljesítményű, nagy megbízhatóságú technológiák szűrése és a SiC teljesítmény félvezetőgyártás számos más aspektusa terén - közölte a cég.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.