Hirdetés
. Hirdetés

A MySpace babérjaira tör a Microsoft Wallop

|

A legfrissebb internetes trend a social networking, azaz olyan hálózatok, melyek baráti, ismerősi csoportokat kötnek össze. Az eddigi piacvezető MySpace, valamint a további szereplők mellé most a Microsoft is szeretne felzárkózni, sőt, jóval nagyobb tervei is vannak.

Hirdetés

Itthon az IWIW, világszerte a MySpace, az Orkut vagy a Yahoo 360 neve fémjelzi eddig a social network fogalmát. Az új őrület egyre népszerűbb - nem csak a felhasználók áramlanak a baráti, ismerősi kapcsolatokat felépítő hálózatokra, de pont a növekvő felhasználószám miatt az ilyen szolgáltatások üzleti értéke is meredeken emelkedik.

A Microsoft most olyan social networking hálózatot fejleszt, mely az eddigi manuális módszeren (keresgélek, bejelölök, az ő ismerősei között is körülnézek, és így tovább) kívül automatikusan is építi és kezeli a kapcsolatainkat. A Microsoft Wallop nevű szolgáltatás alapértelmezésben egyszerű személyes weblap készítését teszi lehetővé, ez lesz saját kiinduló oldalunk, melyhez barátaink, ismerőseink kapcsolódhatnak.

A fejlesztő Microsoft Research alapkoncepciója azonban az, hogy túl kell lépni az elszemélytelenedő jelenlegi módszereken: a manuálisan felvett ismerősökön kívül a rendszer figyeli majd, milyen jellegű oldalakat, milyen témaköröket vagy felhasználótípusokat keresünk, és ezek alapján automatikusan is bővíti a kapcsolatainkat.

A Wallop a hírek szerint idén nyáron, más források szerint az év második felében indul útjára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.