Hirdetés
. Hirdetés

A MySpace is az Outlookba költözik

|

Elkészült a MySpace Social Connector modulja, amelynek az Outlookba integrálható béta változata már kipróbálható.

Hirdetés

Az Outlook blogján Michael Affonti, a Microsoft programmenedzsere bejelentette, hogy elkészült a MySpace Social Connector beépülő modulja, amelynek a béta verziója már letölthető a közösségi szolgáltatás oldaláról. Segítségével a MySpace felhasználói az Outlook levelezőjébe integrálhatják üzeneteiket a kapcsolt névjegyekhez csoportosítva.

 

Social Connector a gyakorlatban
(Megtekintéséhez Silverlight szükséges; érdemes a 3. percig elpörgetni)

Mire képes?

Gyakorlatban az Outlook beépülő modulja nagyjából hasonlóan működik, mint a Google Zümm, vagy éppen a Windows Live. A kapcsolt szolgáltatásoktól lekéri az információkat, hogy a felületén jelenítse meg azt. Különbség, hogy esetében ezen információk nem zúdulnak ránk tömegesen egyetlen felületen, hanem a szoftver azokat a névjegyekhez csoportosítja. Így tesz például Teszt Elek esetén is, akinek a LinkedIn, a Facebook és a MySpace aktivitását akkor tekinthetjük meg, ha a névjegyére kattintunk, ha levelet írunk számára, vagy egy tőle érkező üzenetet olvasunk. A fenti szolgáltatásoktól eltérően fontos különbség még, hogy azokra reagálni az Outlookon belül nem tudunk, ahhoz be kell lépnünk az adott közösségi oldalra. Az Outlook csupán megjelenít, hogy naprakészek lehessünk kapcsolataink viselt dolgaival.

myspace-connector.jpg


Az Outlook beépülő moduljának a frissített bétája már letölthető a redmondi szoftvercég oldaláról. Sőt a MySpace előtt a LinkedIn is elkészítette a saját modulját, amely telepítésével az Outlook 2003, 2007 és a béta állapotú 2010 levelezőjébe beépíthetjük a céges közösségi oldalon megtalálható ismerőseink webes tevékenységét. A vállalati felhasználók számára e mellett jó hír lehet, hogy a Microsoft ígérete szerint az Office 2010 megjelenését követően a SharePoint tevékenységek is integrálhatóak lesznek az Outlookba. Míg a magánfelhasználóknak a hamarosan érkező Facebook és Windows Live hasonló webszolgáltatása lehet érdekes.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.