Hirdetés
. Hirdetés

A nagyformátumú HP nyomtatók napja

|

Szakmai konferencián mutatta be nagyformátumú nyomtatóinak lehetséges üzleti felhasználásait a Hewlett-Packard hazai képviselete.

Hirdetés

A konferenciát kísérő kiállításon a felhasználók ki is próbálhatták a HP többféle nagyformátumú eszközét. A délelőtti program részeként bemutatták a HP három új nagyformátumú nyomtatóját, a HP Designjet 10000s, valamint a HP Designjet Z2100 és a Z3100 típusokat. Délután két szekcióban, a műszaki nyomtatás és a grafikai nyomtatás témakörében hangzottak el előadások. A műszaki szekcióban többek között a HP Designjet alkalmazását mutatták be a Művészetek Palotájának ArchiCAD-del való tervezése során, a grafikai szekcióban pedig a professzionális színkezelés lehetőségei szerepeltek a témák között. Külön-külön mindkét szekció témája volt a nyomtatási költségek csökkentésének a módjai, lehetőségei.

A HP Designjet 10000s a HP első, 260 cm feletti, pontosan 264 cm széles nyomatokat készítő nyomtatója. A maximális, 720×720 dpi felbontással 16,35 négyzetmétert nyomtat óránként, alacsonyabb felbontással 720×360 dpi-nél pedig óránként 30 négyzetmétert. Hat, piezo elven működő nyomtatófejében egyliteres (!) tintapatronokat használ, amelyek nyomtatás közben cserélhetőek. Tintái alacsony oldószer tartalmúak, így kültéri plakátok, táblák, feliratok nyomtatására is alkalmas.

A maximum 110 cm széles nyomatokat előállító HP Designjet Z2100 és Z3100 nyomtatókat elsősorban hivatásos fényképészeknek, digitális művészeknek, grafikusoknak és médiatervezőknek ajánlják a nagyméretű képek létrehozásához. A Z2100 nyolc, a Z3100 pedig 12 HP Vivera tintát használ. A gyártó szerint a megfelelő hordozókon akár 200 éves színtartósságot is elérhetnek a nyomataik, a Designjet 10000s kültéri nyomatainak a színtartóssága - szintén a gyártó szerint, és megfelelő hordozón - három év.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.