Hirdetés
. Hirdetés

A NASA-t vetik be a drónok ellen

|

Az amerikai űrkutatási hivatal egy olyan rendszert fejleszt, amelynek révén elkerülhetők lesznek a drónokkal való ütközés által okozott légikatasztrófák.

Hirdetés

Drónokat észlelő és elkerülő rendszert fejleszt az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA, amely nemrégiben végzett sikeres tesztrepüléseket egy távirányítású Ikhana repülőgéppel, amelyet felszereltek a Detect-and-Avoidance (DAA) névre hallgató technológia érzékelőivel. A NASA-tól származó információk szerint a DAA háromféle rendszert használ a drónok által okozott potenciális veszélyek kiküszöbölésére. Az első egy radar rendszer, amely a repülő objektumok észlelésére szolgál, a második egy műholdas navigációs eszköz, amely meghatározza a drónok pozícióját, és az adatokat elküldi az irányítóközpontba, míg a harmadik a légiforgalmat figyeli, és figyelmezteti a pilótákat, ha drónnal való ütközés veszélye fenyeget.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.