Hirdetés
. Hirdetés

A Nav N Go - Mio szerződés vége

|

A Mio a hannoveri CeBIT-en szereplő standján már nem szerepel az iGo My way navigációs szoftver logója. A Nav N Go szerint nem a térképfrissítések elérhetetlensége vezetett a szakításhoz.

Hirdetés

"Szemmel láthatóan mindkét fél részéről megszületett az elvi döntés, hogy a Nav N Go és a Mio között megszűnik az együttműködés" - mondta Fazakas András operatív igazgató hozzátéve, hogy egy esetleges későbbi együttműködés elől továbbra sem zárkóznak el. Fazakas az MTI kérdésére válaszolva elmondta: a Mio részéről a szerződésbontás valódi oka a Nav N Go számára sem ismeretes, a szoftvergyártó szerint azonban a Mio több ponton is megszegte a két vállalat között korábban létrejött megállapodást.

"A szerződéssel kapcsolatban felmerült problémákat békés úton tudtuk volna rendezni, azonban a Mio részéről erre nem mutatkozott igény, gondolom azért, mert egy másik szoftveres megoldást mutattak be" - tette hozzá az igazgató. "Véleményünk szerint a két cég között az együttműködés jó és sikeres volt, de ehhez a Nav N Go önmagában nem elég." A kifogásolt problémákat üzleti titkokra hivatkozva nem árulta el, csak annyit: nem a térképfrissítések elérhetetlensége vezetett a szerződés megszűnéséhez.

William Brook, a Mio termékigazgatója szerint a különválásnak egyszerű okai vannak: a NavMan navigációseszköz- és szoftvergyártóval történt egyesülést követően mindent saját fejlesztésként kívánnak megvalósítani, s ennek jegyében az új termékpalettájukra koncentrálnak.

A Nav N Go-val kötött szerződés megszűntével értelemszerűen a Mio szoftvertámogatási kötelezettsége is megszűnik. William Brook az MTI azon kérdésre nem tudott válaszolni, hogy mi lesz a még boltokban lévő iGo My Way logóval, illetve szoftverrel kínált termékekkel, és milyen megoldással próbálják megoldani a korábban vásárolt készülékek támogatását. Szerinte még az is elképzelhető, hogy a korábbi Nav N Go szoftverrel árult termékeikre is elérhető lesz majd egy NavMan frissítés.

(MTI - Panoráma)
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.