Hirdetés
. Hirdetés

Az NEC eladta a Lenovo-részvényeit

|

Az NEC annak ellenére vált meg 281,1 millió Lenovo-részvényétől, hogy a kínai gyártó lassan nemzetközi PC-piac vezető erejévé növi ki magát. Az ok egyszerű: szükségük van a pénzre, hogy a felszínen maradhassanak.

Hirdetés

Bajban az NEC: a komoly készpénzgondokkal küzdő PC-gyártó valamennyi Lenovo-papírját eladta. A japán cég jelentős érdekeltséggel (közel 281,1 millió részvénnyel) bírt az utóbbi években egyre sikeresebbé váló kínai gyártóban. A Lenovo szerint a tőzsdei kiárusítás nem veszélyezteti az NEC-vel közös vegyesvállalatukat, amelyet tavaly januárban azért hoztak létre, hogy minél nagyobb szeletet hasíthassanak ki a rendkívül jövedelmező japán PC- és tabletpiacból.

Roderick Lappin, a kínai gyártó alelnöke, a Lenovo Nec Holdings ügyvezető elnöke a Reutersnek nyilatkozva kijelentette: „Az igazság az, hogy a szerződés szerint a NEC két év után amúgy is eladhatta volna a részvényeket. Mi csak lehetővé tettük a számukra, hogy tíz hónappal korábban tegyék meg ugyanezt. A tranzakció semmilyen hatással sem lesz a vegyesvállalatunk működésére”.

A Dow Jones Newswires tegnap számolt be róla, hogy az NEC darabonként 6,30 hongkongi dollárért (0,81 amerikai dollár) eladásra bocsátotta mind a 281,1 millió darab Lenovo-részvényét. A cég komoly bajban van: januárban tízezer dolgozóját – globális munkavállalóinak mintegy tíz százalékát – volt kénytelen elbocsátani, hogy kordában tartsa valahogy a költségeit.

A Lenovo teljesen más helyzetben van. A kínai gyártó ma a világ második legnagyobb személyi számítógép-gyártója, és könnyen meglehet, hogy még ebben a negyedévben átveszi a vezető helyet a HP-től.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.