Hirdetés
. Hirdetés

A netbookpiacon az NVIDIA Tegra

|

Az NVIDIA is csatlakozott az olcsó, alacsony fogyasztású netbookok motorját gyártó cégekhez: terméke az Intel Atom és a VIA Nano konkurense.

Hirdetés

A grafikus megoldásairól és alaplapi chipkészleteiről ismert NVIDIA két chipet is bemutatott, melyeket alacsony fogyasztású laptopokba, netbookokba, MID-ekbe és hasonló eszközökbe szán. Bár meglehetősen kevés konkrét információ látott napvilágot a Tegra 600 és 650 chipekről - a további részleteket a cég a ma nyitó Computexre ígéri -, az nyilvánvaló, hogy SoC (System on Chip - /teljes/ rendszer egy lapkán) megoldásokról van szó.

tegracore.jpg
Az NVIDIA Tegra 650 magjának felépítése.

A két újdonság a második és a harmadik a Tegra termékcsaládban - az első a Tegra APX 2500 volt, mely egy másik kalibert, a Windows Mobile-t futtató okostelefonokat célozta. A Tegra 650 többek között egy 800 megahertzen futó, ARM 11-es processzort, HD videojel előállítására képes videoprocesszort és ultraalacsony feszültségű GeForce GPU-t is tartalmaz. Amit az NVIDIA eddig nyilvánosságra hozott a termékről - kommentár nélkül:

° "Egésznapos médiafeldolgozás", amin 130 órányi audio-, vagy 30 órányi HD videolejátszás képességét értik, a rá épülő mobileszköz egyetlen akkufeltöltésével.

° HD képfeldolgozási képesség a fejlett digitális fényképezőgépek és HD mozgóképkamerák támogatásához.

° A Web 2.0-ás alkalmazásokhoz optimalizált hardvertámogatás, az asztali gépekével megegyező internetélmény eléréséhez.

° 1080p HDMI-, WSXGA+ LCD és CRT-, NTSC/PAL analóg TV-kimenetek támogatása.

° Közvetlen támogatás Wi-Fi-hez, merevlemezhez, billentyűzethez, egérhez és egyéb perifériákhoz.

° Teljes Board Support Package (BSP - nagyjából: nyomtatott áramköri lap tervezési támogató csomag) a Tegra processzorokra épülő termékek kialakításához.

Ha a marketingblabla álcahálója alá tekintünk, még a konkrét műszaki paraméterek ismerete nélkül is olyan termék körvonalai rajzolódnak ki, amely a VIA-nak egész biztosan, az Intel-nek pedig valószínűleg komoly fejfájást okozhat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.