Hirdetés
. Hirdetés

A Netflix felel a teljes netes forgalom 15 százalékáért!

|

És az a szám még sokkal nagyobb is lehetne, ha nem tömörítenék olyan hatékonyan tartalmaikat.

Hirdetés

Hirdetés

A video rohammal elfoglalta az internetet, és térhódításának mértéke akkor a legnyilvánvalóbb, ha megnézzük, hogy kik foglalják el az internetes sávszélyesség legnagyobb részét. 

A sávszélesség-kezeléssel foglalkozó Sandvine összesítést készített az internet fő sávszélesség-falóiról, és jelentéséből kiderül, hogy a Netflix egymaga a teljes forgalom 15 százalékáért felel.

A helyzet még rosszabb is lehetne, ha a Netflix nem optimalizálná tartalmait. Amennyiben nem tömörítenék hatékonyan a videókat, a jelentés szerint akár háromszor ekkora sávszélességet is elfoglalnának vele az interneten.

A Sandvine összehasonlította a különböző streamelő helyek fájlméreteit. A Hot Fuzz esetében egy kétórás filmnél a letöltés 1,86-tól 4,6 gigabájtig terjed attól függően, milyen felbontással szerenénk nézni a filmet. Az Amazon Prime-on egy hasonló film 1,5 gigabájtot, a Netflixnél csak 459 megabájtot foglal el.

Nem sokkal marad el egyébként a Netflix mögött az internet másik nagy "videobüféje", a YouTube, amelynek a sávszélesség-igénye 11,4 százalék.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.