Hirdetés
. Hirdetés

A Nokia, a Sony és a Samsung vezeti a beltéri rohamot

|

Összesen 22 vállalat, köztük a Nokia, a Sony, a Samsung megállapodást kötött alacsony költségű és kis energiafogyasztással járó beltéri helymeghatározó rendszer kifejlesztésére.

Hirdetés

A 22 cég által megalakított In-Location Alliance szerint beltéri helymeghatározás egészen új szolgáltatásokat nyújthat, mert az okostelefonok megmondhatják a tulajdonosaiknak, hogy hol van a számukra érdekes szolgáltatás egy épületen belül, hol vannak az általa keresett cikkek egy áruházban, vagy merre kell menni egy bizonyos üzlet irányába egy bevásárlóközpontban vagy adott beszállókapuhoz egy reptéren.

A megoldást olyan alacsony költségűre és energiafogyasztásúra tervezik, amennyire csak lehet, s így valószínűleg Bluetooth vagy wi-fi segítségével lehet majd igénybe venni. Az első próbákra már az idén sor kerülhet, s az első éles implementáció 2013-ban minden valószínűség szerint megtörténik.

Az egyesülés szóvivője kifejtette, hogy az In-Location Alliance egészen új utakat próbál kitaposni, mert a beltéri helymeghatározás egy új területe a mobilszolgáltatásoknak. A szövetség azt tervezi, hogy az egész világon elterjesztik, s az összes fontosabb közösségi és üzleti helyszínen elérhetővé teszik. Szakértők úgy vélik, hogy a tömeges installációkra csak 2015-2017-ben lehet számítani. Az In-Location Alliance által bemutatott új technológia pedig ösztönzőleg fog hatni a fejlesztőcégekre, hogy applikációkkal kapcsolódjanak hozzá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.