Hirdetés
. Hirdetés

A Nokia átszervezi a termelést

|

A vállalat bezárja a németországi Bochumban lévő telephelyét, a gyártást pedig más európai telephelyeire szervezi át.

Hirdetés

A Nokia ma jelentette be, hogy nem folytatja tovább a mobilkészülékek gyártását Németországban, és 2008 közepére bezárja bochumi telephelyét. A gyártási tevékenységet más, gazdaságosabb európai telephelyekre viszi át. 2008 első negyedévében kezdik fokozatosan áttelepíteni a gyártási folyamatokat az európai gyárakba: Komáromba, Kolozsvárra és Salóba (Finnország).

A termelés áthelyezésének következményeként a Nokia a bochumi telephelyén zajló egyéb, nem a gyártással összefüggő tevékenységét sem folytatja tovább. A bochumi telephely bezárásával párhuzamosan a Nokia bejelentette, hogy eladja az autóiparhoz kapcsolódó üzletágát, és tárgyalásokat folytat a Sasken Technologies-zal a Bochumban lévő szoftverkutató-fejlesztő részlegének eladásáról.

A telephely tervezett bezárása várhatóan mintegy 2300 alkalmazottat érint. A Nokia a lehető leghamarabb megkezdi a konzultációt a munkavállalók képviselőivel, hogy kielégítő megoldást találjanak minden érintett fél számára. Az átszervezéssel kapcsolatos költségeket is ennek folyamán határozzák majd meg, és a Nokia 2008-as negyedéves beszámolóiban jelentik.

A vállalat a döntést a bochumi helyszín versenyképességének hiányával magyarázza. A telephely megújítása további befektetést igényelne, de ez sem eredményezné a Bohumban történő gyártás globális versenyképességét.

"A bochumi gyár tervezett bezárása szükséges ahhoz, hogy biztosítsuk a Nokia hosszú távú versenyképességét" - mondta Veli Sunbäck, a Nokia alelnöke és a Nokia GmbH igazgatótanácsának elnöke. "A piaci változások és a gazdaságos működésre vonatkozó, megnövekedett követelmények miatt a Nokia számára a mobilkészülékek németországi gyártása már nem kivitelezhető. Nem lehetséges úgy működtetni, hogy megfeleljen a globális költséghatékonyság és a rugalmas kapacitásnövekedés követelményeinek. Ezért kell ezt a kemény döntést meghoznunk."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.