Hirdetés
. Hirdetés

A Nokia profitja a Samsungnál

|

Szinte robbant a dél-koreaiak okostelefonokból származó nyeresége - nyilvánvalóan piaci versenytársaik kárára.

Hirdetés

Samsung Galaxy S III
Samsung Galaxy S III

Gyorsjelentésében közölte a dél-koreai vállalat, hogy 79 százalékkal ugrott meg profitja az idei év második negyedében. A tavalyi év hasonló időszakában mintegy 3,25 milliárd dolláros összegről számolt be a távol-keleti elektronikai óriás, míg idén nagyjából 5,8 milliárd dollár lett az április-június közötti időszak alatt elért nyereség. Az előzetes becslések szerint ezen három hónap alatt nagyjából 26 milliárd dolláros forgalmat bonyolítottak a Samsungnál.

A sikerhez nagy mértékben járult hozzá a cég okostelefon-üzletága, az a részleg, mely elsősorban a Nokiától veszi el a felhasználókat. Míg a finnek leszálló ágba kerültek (erről bővebben itt és itt), addig a dél-koreaiak vonata robog: a legújabb, Galaxy S III modelljük jól teljesít, szoros párharcban az Apple iPhone-jaival. A képzeletbeli dobogó tetején egyelőre ugyan a Samsung ül, de a hamarosan piacra kerülő, jelenleg iPhone 5 munkanéven futó új almás telefon változtathat ezen a helyzeten.

Mintegy 2,9 milliárd dollár nyereséget hoztak az okostelefonok a Samsung konyhájára, közölte Lee Sun Tae, az NH Investment & Securities elemzője. A már fent említett Galaxy S III-ból várhatóan 20 millió darabot fognak eladni a harmadik negyedévben - úgy, hogy maga a készülék csak májusban jelent meg (igaz, akkor szerte a világon). Az erős eladási adatok ellenére a Korea Investment and Securities 4,76 milliárd dollárról 4,25 milliárd dollárra csökkentette a dél-koreaiak profit-előrejelzését a harmadik negyedévre, a félvezetőipar várható megtorpanása és a késztermékek iránti igény megcsappanása kapcsán.

A Samsungnál eközben sem unatkoznak: nemrég hozott döntést a bíróság a vállalat táblagépének amerikai forgalmazását illetően - az Apple beadványa ugyanis be akarja tiltatni a termék boltokban való árusítását, szabadalomsértésre hivatkozva. A részletekről bővebben itt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.