Hirdetés
. Hirdetés

A Nokia Siemens Networks bemutatta LTE megoldását

|

A Nokia Siemens Networks Long Term Evolution (LTE) rendszere egy egyszerű és költséghatékony megoldás a mobil szélessáv kiterjesztésére.

Hirdetés

A vállalat LTE megoldásának alapelemeit már napjainkban is alkalmazzák. A teljes körű megoldás a díjnyertes, forradalmian kisméretű és energiatakarékos Flexi Base Station hálózati elemen alapul, amely csupán egy szoftverfrissítést igényel a GSM-ről és 3G-ről  LTE-re váltáshoz. 

A Nokia Siemens Networks LTE megoldása a 3GPP standard alapú LTE/SAE technológián nyugszik, amelyben az IMS-alapú mobil hálózatok teszik lehetővé az IP alapú hangátvitel, tartalomgazdag kommunikációs szolgáltatások, valamint új multimédiás alkalmazások vezérlését. A Nokia Siemens Networks átfogó LTE megoldásának elemei a Flexi Multiradio BTS, az úgynevezett Evolved Packet Core, az IMS, valamint a NetAct hálózati menedzsment szoftver, amelyen keresztül a szolgáltatók ellenőrizhetik, irányíthatják és optimalizálhatják hálózatukat.


A Flexi bázisállomás összetett rádiós szabványon keresztül működik, és szolgáltatók számára olyan hardver infrastruktúra felállítását teszi lehetővé, amely támogatja a jelenlegi WCDMA/HSPA technológiákat, majd egyszerű szoftverfrissítéssel alkalmassá tehető az LTE hálózat kiszolgálására. Ez a megoldás az LTE telepítésnél fellépő CAPEX költséget is csökkenti, hiszen a már meglévő 3G hálózatok (pl.: helyszínek, kábelezés) nagy része felhasználható.

A megoldás leegyszerűsíti a vonalkapcsolt (circuit switched) tartományokról a csomagkapcsolt (packet switched) tartományokra való átállást, a Fast Track VoLTE (LTE alapú hang) technológia segítségével, ami a kommunikációs szolgáltatók meglévő vonalkapcsolt maghálózatainak szoftver és hardver frissítésén alapszik, és lehetővé teszi, hogy teljes mértékben felhasználják azokat az IMS alapú hálózatokban.

Az LTE 173 Mbps letöltési és 58 Mbps feltöltési sebességet tesz lehetővé, ami a gyakorlatban 10-szer gyorsabb, mint a jelenleg alkalmazott HSPA. Különbözô többszörös antennás (például 4TX/RX) technikákkal ez a sebesség letöltéskor akár 326 Mbps-ra, míg feltöltéskor 86 Mbps-ra is növelhető. A betöltési idő akár 10-20 ms-re csökkenhet. Az LTE megoldás általánosságban 35 Mbps sebességű adatátvitelt engedélyez 20MHz-en (MIMO 2x2), feltöltéskor pedig feleennyit.

A megoldás 1.4 MHz-től 20 MHz frekvenciáig alkalmazható. Az LTE mind az FDD-t (Frequency Division Duplex), mind pedig TDD-t (Time Division Duplex) támogatja.  

Az LTE megoldás HSPA-val és olyan egyszerű struktúrájú IP-alapú, meglévő rádió technológiával együtt is alkalmazható, amit könnyebb kiépíteni és fenntartani, valamint az új szolgáltatás egyszerűbben is telepíthető.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.