Hirdetés
. Hirdetés

A Nokia tovább zöldül

|

Környezetbarát koncepciómodellt mutatott be a Nokia. Az eszköz egy telefonból és egy szenzorból áll, amely érzékeli a környezeti tényezőket.

Hirdetés

A finn gyártó már a múlt heti Nokia World konferencián is hangsúlyozta, hogy az élére kíván állni a környezetvédelmi törekvéseknek a mobil iparágban, ennek alátámasztásként pedig bemutatta a környezetbarát anyagokból készült Nokia 3110 Evolve telefont. Most az Eco Sensor névre keresztelt koncepciómodelljéről rántotta le a leplet, melyhez szintén környezetkímélő anyagokat használnának fel, például újrahasznosított acélt és bio-anyagokat.

Mindemellett az energiafelhasználása is alacsonyabb lesz a szokásosnál. Nem csak a működéséhez, de a gyártásához is kevesebb energiára lesz szükség. Sőt, az eszköz egyes részeit napelem fogja táplálni, de a fejlesztők gondolkodnak mozgási és hőenergiában is.

A készülék ugyanis két részből áll a koncepció szerint: egy mobiltelefonból és egy érzékelőből. A napelemes szenzort nyakra vagy csuklóra erősítve lehet hordani, és NFC vagy RFID technológiával kommunikál a telefonnal. A szenzor mérni tudja a környezeti tényezőket (mint például a szénmonoxid-szint), az időjárást (légnyomás, páratartalom, hőmérséklet), sőt, a viselő fizikai állapotát is (pulzusszám ill. mozgásérzékelő). A vásárlók maguk dönthetik el, a fentiek közül melyik mérőeszközöket kérik a saját készülékükbe.

Nem tudni, hogy a koncepció megvalósul-e valaha, ugyanis a gyártó saját állítása szerint az ötlettel párbeszédet és eszmecserét kíván indítani a mobil ipar többi szereplőjével és a felhasználókkal arról, hogyan lehetne az ipart a "fenntartható jövő felé vezetni".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.