Hirdetés
. Hirdetés

A Palm is online applikációs üzletet nyit

|

Átfogó fejlesztői programot indít a Palm decemberben, hogy arra ösztönözze a külsős fejlesztőket, hogy a webOS platform alá írjanak alkalmazásokat. Ezzel összhangban beindította a saját online szoftverboltjának próbaüzemét.

Hirdetés

Augusztusban a Palm lehetővé tette a fejlesztők számára, hogy jelöljék alkalmazásaikat a cég App Catalog nevű, online üzletébe, ahonnan a felhasználók a webOS-t futtató - értsd: Palm Pre okostelefon - eszközeikre tölthetik le őket. A Palm szeretné felfuttatni a webOS applikációk közvetlenül az eszközre történő letöltését és segíteni a fejlesztőket a termékeik értékesítésében és promóciójában.

Fizetés PayPalon keresztül
A fejlesztők az adók levonása után a bevétel 70 százalékát kapják meg, 30 százalék a Palmnál marad. A kifizetésekhez a cég a PayPal internetes elszámolórendszert használja.

A Palm minden program listázásáért 50 amerikai dollárt kér, de az Apple App Store-hoz hasonlóan a Palm is átnézi és jóváhagyja azokat, mielőtt az App Catalogba felvenné őket. A fejlesztőknek arra is lehetőségük van, hogy elsőbbségi elhelyezésre licitáljanak az online katalógusban.

Ezenkívül a tartalmak a saját weboldalakon keresztül is értékesíthetők. Ehhez a Palm biztosítja a tranzakciós és letöltési hátteret. A programok egyedi azonosítót (Uniform Resource Locator - URL) kapnak és közvetlenül a webOS-t futtató eszközre tölthetőek le.

A cég szerint ez a lehetőség lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy kialakítsák a saját online marketingjüket. A Palm bevezetett egy ?önkiszolgáló" jóváhagyás folyamatot, persze a programoknak meg kell felelniük a cég tartalmi és felhasználói felületre vonatkozó irányelveinek.

Nyílt forráskód előnyben
A fejlesztői programhoz csatlakozásnak van egy 99 dolláros díja is, amit a Palm elenged abban az esetben, ha a fejlesztő egy nyílt forráskódú programot terjeszt a ?széles körben elfogadott licencek valamelyike" alatt. A fejlesztői programhoz tartoznak olyan eszközök is, amelyek segítségével felépíthetőek, tesztelhetőek, terjeszthetőek az applikációk, illetve visszajelzések gyűjthetők azokról. A Palm már hozzáférhetővé tette a Mojo szoftver fejlesztői csomagot a webOS-hez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.