Hirdetés
. Hirdetés

A Palm visszavág ? megint működik a Pre az iTunesszal

|

A Palm ismét lehetővé tette a Pre okostelefon szinkronizációját az Apple iTunesával, figyelmen kívül hagyva az USB szabványokért felelős csoport múlthavi figyelmeztetését.

Hirdetés

A webOS 1.2.1 változatának szombati megjelenése a legutolsó momentum a Palm és az Apple közötti adok-kapok pofozkodásban. A Palm a Pre júniusi piacra dobásakor lehetővé tette az okostelefonnak az iTunesszal való szinkronizációját, amit az Apple nem vett jó néven és azóta az iTunes szoftver frissítéseinél mindig megpróbálja megakadályozni a Pre használatát.

A webOS megoldja
?Ez a változat lehetővé teszi a Palm media sync használatát az iTunes jelenlegi verziójával" írja Jon Zilber a Palm online kommunikációért felelős igazgatója a cég blogján. A webOS 1.2.1 ismertetője szerint a fotók szinkronizálása is lehetséges mostantól a iTuneson keresztül. Az Apple szeptember elején adta ki az iTunes 9.0-ás verzióját, amit 22-én frissített a 9.0.1-re. A Palm webOS 1.2.1 ez utóbbit támogatja a fentebb leírt módon. A Palm trükje az, hogy az iTunes, Apple iPod-nak látja a telefont, mert a Palm olyan USB-s eszköz- és termékazonosító számokat használ, amelyek Apple hardvernek vannak fenntartva. Ezért az USB Implementers Forum (USB-IF) - a nonprofit szervezet, melyet azok a cégek alapítottak, amelyek kifejlesztették az USB szabványokat - már meg is dorgálta a Palmot. Az Apple és a Palm is tagja az USB-IF-nek.

Az USB-IF az Apple oldalán
Az egyik weboldal megszerezte levél tanúsága szerint, az USB-IF két hete az Apple mellett foglalt állást az ügyben és egy levélben szigorúan bírálta a Palmot azért, mert rosszhiszeműen kihasználja a csoport szabályait. A Palmnak csak és kizárólag csak a saját azonosítóját (Vendor ID) lenne szabad használnia. Az, hogy az Apple azonosítóját használja, azzal megsértik az USB-IF szabályait. A szervezet nem akarta kommentálni az értesüléseket, nagyon diszkréten csak annyit közöltek a Computerworld megkeresésére, hogy ?mindkét cég felé közölte az álláspontját, amit nem óhajt ebben a fázisban még megosztani a nagyközönséggel". A két érintett cég úgyszintén nem kívánta kommentálni az ügyet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.