Hirdetés
. Hirdetés

A PayPal és az eBay beperelte a Google-t

|

A PayPal és az eBay közös pert indított a Google és két korábbi vezetőjük ellen. A cégek azzal vádolják a keresőóriást, hogy hűtlenül kezelték egyes, mobilfizetéssel és az értékesítési stratégiájukkal kapcsolatos üzleti titkaikat.

Hirdetés

A keresetet csütörtökön nyújtották be a kaliforniai legfelsőbb bírósághoz. Az alperesek között a Google mellett a keresetet benyújtó cégek két volt - és a keresőcég jelenlegi - munkatársa Osama Bedier és Stephanie Tilenius is szerepel: őket szerződésszegéssel vádolják.

A Google csütörtökön mutatta be a Google Wallet alkalmazást, amely lehetővé teszi az erre alkalmas készülékekkel rendelkező felhasználók számára, hogy egyszerűen, mobiltelefonjukat egy a helyszínen elhelyezett terminálhoz érintve fizessenek a kiskereskedelmi boltokban.

A PayPal és az eBay vádjai szerint Bedier az általuk kifejlesztett point-of-sale és digital wallet technológiával kapcsolatos információkat adott át a Google-nek. A kereset szerint a szakember néhány nappal azelőtt, hogy elhagyta volna a céget, a PayPal fejlesztés alatt álló mobil fizetési és point-of-sale stratégiájával kapcsolatos dokumentumokat másolt át a saját komputerére.

Osama Bedier a PayPal mobilos, platformfejlesztéssel és új beruházásokkal foglalkozó senior menedzsere volt, és a cég technológiájának kiskereskedők közötti elterjesztéséért is ő felelet. A szakember jelenleg a Google point-of-sale technológiája és a kapcsolódó szolgáltatások marketingjével foglalkozik.

A felperesek szerint Beidert az eBay egyik volt munkatársa, Stephanie Tilenius csábította át a Google-hez, amivel megsértette a korábbi munkaadójával kötött munkaszerződésében foglaltakat. A cégek szerint Tilenius többször is hasonló módon járt el, és több volt munkatársukat is ő vette rá a távozásra.

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.