Hirdetés
. Hirdetés

A RIM új CEO-ja szerint cége nincs "halálspirálban"

|

A Research in Motion új vezérigazgatója szerint kár lenne temetni a cégét: a BlackBerry gyártója kinevezése óta jó irányba halad.

Hirdetés

Thorsten Heins
Thorsten Heins

Thorsten Heins, a kanadai Research in Motion (RIM) januárban kinevezett vezérigazgatója a Canadian Broadcastingnak adott rádióinterjújában pozitív képet festett a komoly nehézségekkel küzdő mobiltelefon-gyártó jövőjéről. Véleménye szerint a BlackBerry gyártója túl van a nehezén. „Jelenlegi formájában semmi baj sincs a vállalattal” - jelentette ki a CEO a Metro Morning című reggeli műsorban nyilatkozva.

Heins elismerte, hogy kinevezésekor még komoly bakban volt a gyártó. „Nem arról a cégről beszélek, amelyet hat hónappal ezelőtt átvettem. Arról a cégről beszélek, amilyenné az azóta eltelt időben vált” - hangsúlyozta.

Az iparági elemzők minden valószínűség szerint nem osztják a vezérigazgató (kincstári) optimizmusát. Annál is kevésbé, mivel a RIM első negyedéves gyorsjelentésében hatalmas veszteségekről számolt be; és a vállalat új kulcstermékének szánt BlackBerry 10 operációs rendszer piacra vezetését is a jövő évre halasztották.

„Ez a vállalat nem hagyja figyelmen kívül a piaci körülményeket, és egyáltalán ne került halálspirálba” - hangoztatta Heins. A CEO hozzátette, a RIM-nek „nagyon nagy kihívásokkal” kell megküzdenie az Egyesült Államok piacán.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.