Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung az iPhone 4S-t is betiltatná

|

Folytatódik az Apple és a Samsung már-már komikumba hajló szabadalmi csatározása. A koreai gyártó ezúttal azt szeretné elérni, hogy betiltsák a tegnap bemutatott iPhone 4S olaszországi és franciaországi forgalmazását.

Hirdetés

A Samsung perel - betilthatják az iPhone 4S-t?
A Samsung perel - betilthatják az iPhone 4S-t?

A Samsung Electronics jogi lépésekkel „üdvözölte" az Apple legújabb okostelefonja, az iPhone 4S bemutatását. A cég jogászai szerdán jelentették be, hogy az illetékes milánói és párizsi bíróságokon kezdeményezni fogják az új készülék forgalmazásának betiltását; az eszköz véleményük szerint sérti a 3G technológiával kapcsolatban bejegyzett szabadalmaikat.

Az iPhone 4S-t tegnap mutatta be az Apple a kaliforniai Cupertinóban; az eszközt az eredeti tervek szerint október 24-én Franciaországban, október 28-án pedig Olaszországban is bevezetnék.

A Samsung azzal vádolja az Apple-t, hogy nyíltan megsérti a cég intellektuális tulajdonát képező szabadalmakat, és „potyautasként" használja a technológiai fejlesztéseit - olvasható a gyártó közleményében.

A francia és olasz bíróságokhoz benyújtott keresetekben két vezeték nélküli kommunikációs technológiákkal - közelebbről a WCDMA-sztenderdekkel és a 3G mobileszközökkel - kapcsolatos szabadalom megsértésével fogják megvádolni az Apple-t.

A Samsung tervezett jogi lépései újabb ütközetet robbanthatnak ki a két cég hónapok óta tartó szabadalmi háborújában. A gyártók világméretű jogi offenzívát folytatnak egymás ellen: Ázsia, Európa és Észak-Amerika több országában is kölcsönösen beperelték egymást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.