Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung nem adja fel

|

A Samsung kész "minden szükséges lépést" megtenni annak érdekében, hogy elkerülje az importtilalmat. Az Apple hétfőn kérvényezte a koreai gyártó nyolc okostelefonjának betiltását az Egyesült Államokban; a bíró decemberre halasztotta a döntést.

Hirdetés

A Samsung kedden kiadott közleményében kijelentett, mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje az importtilalmat. A cég egy nappal azután adta ki harcos nyilatkozatát, miután az Apple bejelentette, hogy egy számára kedvező bírósági ítélet nyomán kezdeményezte a Samsung nyolc okostelefonjának betiltását az Egyesült Államokban. „Minden szükséges lépést megteszünk azért, hogy biztosítsuk termékeink elérhetőségét az Egyesült Államok piacán” - olvasható a közleményben.

Az Apple hét, a Galaxy termékvonalba tartozó okostelefon és a Droid Charge behozatalának felfüggesztését, illetve végleges megtiltását szeretné elérni. Kérésük jogalapjául az a múlt pénteki ítélet szolgál, amely szerint a Samsung több, a kaliforniai gyártó birtokában lévő technológiai és formatervezési szabadalmat megsértett. A testület egymilliárd dolláros kártérítést ítélt meg az Apple számára; ha az indítványuknak helyt adnak, a forgalmazóknak le kell venniük a polcokról a Samsung termékeit

A Samsung természetesen kérvényezheti, hogy ne tiltsák be készülékei amerikai forgalmazását, és ha kell, fellebbezhet is a számára kedvező bírósági döntés ellen.

Eközben az ügyben eljáró Lucy H. Koh bíró kedden benyújtott bírósági iratok tanúbizonysága szerint december hatodikára halasztotta a Samsung-készülékek betiltásával kapcsolatos meghallgatást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.