Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung online akarta lejáratni az HTC-t

|

Állítólag diákokat bérelt a Samsung, hogy negatív véleményekkel bombázzák az HTC-t.

Hirdetés

A tajvani tisztességes kereskedelemért felelős bizottság vizsgálatot indított a Samsung ellen azért, mert állítólag diákokat fizetett az óriás, hogy lejárassák az HTC-t. A hírek szerint online kellett a fiataloknak negatív kommenteket és értékeléseket adni a nagy riválisnak, közben pedig a Samsungot dicsérni. 

A bizottság számos panaszt kapott a dél-koreai vállalat hamis hirdetéseivel kapcsolatban. A Samsung azt mondta, beszüntetett minden olyan tevékenységet, amelynek keretében félreérhető módon, anonim formában kommenteket közölt. 

Hírügynökségi értesülések szerint a kampányt egy helyi reklámcég indította el, akiket a Samsung bérelt fel. Amennyiben a bizottság hibásnak találja a koreaiakat és a partnerüket, akár 835 000 dolláros bírságot is kaphatnak. 

Érdekesség, hogy idén már megbüntették egy komolyabb összegre a Samsungot: akkor Kínában azért haragudtak meg rájuk, mert az LG-vel és négy másik tajvani céggel az LCD-k árait próbálták manipulálni. Ez 16,2 millió dollárjukba került.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.