Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung új DDR5 memóriamodult mutatott be a terabájtos szerverekhez

|

Az új eszköz "számos vezérlő- és szoftvertechnológiát is tartalmaz.

Hirdetés

Az elképesztő sebességgel adatokat mozgató, terabájtos szerverek már nincsenek messze. A Samsung bemutatott egy képet az állítása szerint az első DDR5 DRAM-alapú memóriamodulról, amely a Compute Express Link (CXL) nyelvén beszél.

Amint azt a CXL 2.0 2020 végi debütálásakor kiderült, a technológia lényege az adatok gyorsabb mozgatása a processzorok és az eszközök, például a GPU-k, a SmartNIC-ek és a memóriakészletek között.

Hirdetés

A CXL-képes memória megépítésével a Samsung úgy véli, hogy egy lépéssel közelebb kerültünk a szélesebb memóriacsatornákat használó szerverekhez, és ezáltal ahhoz, hogy képesek legyünk akár egy terabájtnyi memóriát kezelni, és az adatokat ezzel a sebességgel mozgatni ki és be. Mindez olyan szervereket tesz lehetővé, amelyek jobban képesek kezelni a nagy memóriaigényű alkalmazásokat, például a mesterséges intelligenciát.

A Samsung szerint az új eszköz "számos vezérlő- és szoftvertechnológiát is tartalmaz, mint például a memória térkép, az interfész konvertálás és a hibakezelés, amelyek lehetővé teszik a CPU-k vagy GPU-k számára, hogy felismerjék a CXL-alapú memóriát, és azt főmemóriaként használják".

A Samsung közölte, hogy a modult "sikeresen validálták az Intel következő generációs szerverplatformjain", illetve az AMD-vel is együttműködik, hogy "fejlett összekapcsolási technológiát nyújtson adatközponti ügyfeleinknek" - írja a The Register.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.