Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung volt a világ legnagyobb okostelefon-márkája 2022-ben - piaci részesedések

|

A tavalyi kellemetlen év volt az okostelefon-márkák számára.

Hirdetés

Az alkatrészárak emelkedése, a geopolitikai feszültségek és az ellátási lánc problémái minden okostelefon-márkát megviselte. A teljes piac 17 százalékkal esett vissza 2022 negyedik negyedévében. Két okostelefon-márka, az Apple és a Samsung azonban növelni tudta piaci részesedését.

A Canalys piackutató cég jelentése szerint a Samsung volt a világ legnagyobb okostelefon-márkája 2022-ben. Globális piaci részesedése tavaly 22 százalék volt, ami 2 százalékpontos javulást jelent 2021-hez képest. Az Apple is javította piaci részesedését a 2021-es 17 százalékról 2022-ben 19 százalékra. Az Apple-nek (25%) még a Samsungot (20%) is sikerült megelőznie 2022 negyedik negyedévében, mivel abban a negyedévben dobta piacra az iPhone 14 sorozatot, míg a Samsung nem mutatott be egyetlen fontos új telefont sem - írja a Sammobile.

Hirdetés

A kínai okostelefon-márkák szenvedtek, a Xiaomi 13 százalékos piaci részesedéssel a harmadik helyen áll, ami 1 százalékpontos visszaesést jelent 2021-hez képest. A Xiaomi problémáinak nagy részét az indiai kihívások okozták, ahol a vállalat adócsalással kapcsolatos ügyben harcol a kormánnyal. Az OPPO és a Vivo a negyedik, illetve az ötödik helyen állt egyenként 9 százalékos piaci részesedéssel 2022-ben. Az OPPO piaci részesedése 2021-ben 11 százalék, míg a Vivo piaci részesedése 10 százalék volt 2021-ben.

A piackutató cég szerint a gazdasági recesszió miatt a globális okostelefon-piac 2023-ban stagnálni fog. A márkák állítólag óvatosan, a nyereségességre és a költségek lefaragására összpontosítva közelítenek majd az idei évhez.

A Samsung az idei év első negyedévében (február 1-jén) dobja piacra a Galaxy S23 sorozatot, és már most elő lehet foglalni a készüléket, hogy akár 100 dolláros bolti hitelhez jussunk. A vállalat 2023 harmadik negyedévében mutatja be a Galaxy Z Flip 5 és a Galaxy Z Fold 5 készülékeket. Ezek fogadtatása meghatározhatja a Samsung idei évét a piacon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.