Hirdetés
. Hirdetés

A Seacon Europe és az információbiztonság

|

Mi minden szükséges egy vállalat információs vagyonának megőrzéséhez?(x)

Hirdetés

A szoftverfejlesztésre és tanácsadásra specializálódott Seacon Europe Kft. fő profilja az üzletviteli folyamatokat támogató alkalmazások tervezése és fejlesztése. Széles szakmai kompetenciái, kialakított partnerkapcsolatai révén ügyfeleit piacvezető szoftvertechnológiák alkalmazásával, az adott ügyfél belső IT-szabványainak betartásával szolgálja ki. Az egyedi fejlesztések mellett testre szabható típusrendszerekkel képes megrendelőit gyors, értékálló megoldásokhoz juttatni. Saját fejlesztésű alkalmazásainak szolgáltatásaival és képzett szakembereinek tanácsadói tevékenységével hozzájárul ügyfelei informatikai biztonságának növeléséhez.

Legyen képben!
Ahhoz, hogy ön is növelni tudja vállalata biztonságát, első lépésként célszerű kivizsgáltatnia jelenlegi állapotát. Ebben nyújt segítséget a Seacon információbiztonsági felmérése, amely a biztonsági szempontok alapján nemcsak feltérképezi cége informatikai környezetét, hanem megoldási javaslatot is ad a feltárt hiányosságokra vonatkozóan.

 

A felhasználók hozzáférési jogosultságának kézbentartása és rendszeres ellenőrzése kulcsfontosságú tényező a bizalmas adatok megóvása érdekében. Nagyon nagy kockázatot vállal az a vezető, aki elhanyagolja ezt a feladatot, a következő megoldásokkal azonban képbe kerülhet és képben is maradhat ezen a kritikus területen.

A Seacon Europe szakértői a SeaLog Access Right Monitoring (SARM) alkalmazás és a SeaLog Access Right Audit (SARA) szolgáltatás segítségével feltérképezik a megrendelő jogosultsági helyzetét, feltárják a legfontosabb problémákat, és javaslatokat adnak a hibák kijavítására. A riportokból a vezetőség átfogó képet kap az adatbiztonságot fenyegető jogosultsági problémákról - mintegy "mellékhatásként" - a szerzői jogokat sértő állományok esetleges jelenlétéről, amelyek előfordulásáért a cégvezető büntetőjogi felelősséggel tartozik.

Ráadásul a megoldást akár telepített alkalmazásként, akár tanácsadás keretében nyújtott időszakos szolgáltatásként is igénybe tudja venni.

Magasabb szinten
A Seacon Europe tapasztalatai azt mutatják, hogy az információbiztonsági felmérés és a SARA-szolgáltatás által feltárt hiányosságok a meglévő jogosultsági rendszer felülvizsgálatával és rendbetételével pótolhatók. Az aktuális helyzet felmérése alapján a Seacon Europe segít megtervezni az új struktúrát egy valóban jól működő jogosultsági rendszer kiépítéséhez. Azonban az így kialakított magas szintű rendszer csak akkor lesz hosszútávon is megbízható, ha bizonyos időközönként a SARM-alkalmazás gondoskodik a rendszer visszaellenőrzéséről.
A SARM és SARA a „Kinek mihez van jogosultsága?” kérdésekre adják meg a választ, míg a SeaLog a „Ki, mikor, mit csinált?” kérdésekre. Mindkettő rendkívül fontos a vállalat információs vagyonának megőrzése érdekében.

SeaLog Security Intelligence
A SeaLog digitális nyomelemző rendszer rugalmassága révén tetszőleges típusú folyamatok megfigyelésére alkalmas, implementálásával kialakítható egy olyan egységes figyelőrendszer, amely nyomon követi a kritikus folyamatokat, előre jelzi a működés gyengeségeit, feltárja a rejtett összefüggéseket, és jelzéseket küld a nem kívánt eseményekről.

Hirdetés

Hasonlóságelemző mesterségesintelligencia-modulja segíti az olyan rendellenes tevékenységek felismerését, amelyek nem köthetők deklaratív szabályokhoz. A megoldás képes felismerni a megfigyelni kívánt objektum (rendszer/szervezet/személy/alkalmazás /eszköz) önmagához vagy referenciacsoporthoz képest szokatlan viselkedését.

A 2012-es ITBN konferencia Legjobb Magyar Innovációja díját elnyerő SeaLog digitális nyomelemző szoftver néhány alkalmazási területe, a számtalan lehetőség közül:


Adatszivárgás monitorozása
Célja az érzékeny adatok illegális felhasználása után a felhasználói tevékenységek utólagos ellenőrzése, azon felhasználók kiszűrése, akik adott időszakban hozzáfértek az adatokhoz. A SeaLog használatával hatékonyan készíthetők lekérdezések, elemzések és kimutatások a nem megfelelő eszköz-, illetve adathasználatról.

Információbiztonsági megfelelőség támogatása
Elengedhetetlen az IT-biztonsági kockázatokkal kapcsolatos információk gyűjtése, rendszerezése és a különböző törvényi és szabályozási előírásoknak megfelelő feldolgozása. A SeaLog digitális nyomelemző rendszer használatával lehetővé válik a törvényi megfelelőség alátámasztása, az auditfeladatok támogatása, a feltáró és megelőző jellegű kontrollok kialakítása, valamint a kontrollmegszegések felderítése.

Visszaélés és csalásfelderítés
A SeaLog-alkalmazás hatékonyan támogatja a csalásfelderítéssel foglalkozó szakértők, auditorok munkáját. Így elérhető a visszaélések megelőzése, illetve utólagos felderítése historikus elemzéssel, alkalmazottak, külső szakemberek elemzése, ügyfélmagatartás elemzése, ügyfél-kategorizálás, kapcsolati háló elemzése, rejtett kapcsolati rendszer feltárása. Segítségével javítani tudjuk a cég belső ellenőrzési munkájának hatékonyságát.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.