Hirdetés
. Hirdetés

A Seasam drón új korszakot nyit a víz alatti kutatásban

|

A készülék szonár segítségével irányítja magát és kerüli el az akadályokat.

Hirdetés

Az emberek különböző autonóm víz alatti drónokat találtak fel többek között tudományos célokra. Néhány példa erre az autonóm folyótisztító "ARC", amely buborékokat és mesterséges intelligenciát használ a folyók műanyagtól való megtisztítására, vagy a "MERMAID", amely mélytengeri merüléssel kutatja az óceán fenekét.

Most egy új drón került fókuszba. A Seasam képes vezeték nélkül felvételeket készíteni a víz alatti tárgyakról, és a HD videót kiegészítő hanggal együtt veszi fel. Az eszköz képes követni és felismerni a búvárokat, és a kép középpontjában tartani őket, olyannyira, hogy még rossz látási viszonyok között és éjszaka is jól működik. A készülék szonár segítségével irányítja magát és kerüli el az akadályokat, ami nagyobb búvárbiztonságot és a búvárfeladatok vizuális adatainak jobb katalógusát teszi lehetővé.

Hirdetés

A felhasználók a drónt távirányítóval vagy akár mobilkészülékükön keresztül is irányíthatják. A gépbe GPS-nyomkövetőt is beépítettek, így a kutatók pontosan meghatározhatják a drón által észlelt minden érdekes dolog helyzetét.

Ez a mesterséges intelligenciával működő Seasam könnyű kezelhetősége, kiváló videóminősége és sebessége miatt hívta fel magára figyelmet. Számos potenciális felhasználási lehetősége közé tartozik a víz alatti infrastruktúra ellenőrzése karbantartási célból, keresési és mentési feladatok, a víz alatti felfedezés, valamint biológiai és környezetvédelmi kutatások.

A tudományos és a biztonsági projektek támogatása mellett a Seasam a víz alatti filmezést is új szintre emelheti. Nemrégiben elkészült The Deep House című víz alatti thriller forgatásához is felhasználták, amelyben egy búvárpár egy kísértetjárta házat fedez fel az óceán mélyén. A további felhasználási lehetőségeket az autonóm vízalatti robot rugalmassága még tágabbra nyithatja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.