Hirdetés
. Hirdetés

A Sharp kilép a 3D-s LCD tévék piacára

|

A gyártó a berlini IFA-n mutatta be első 3D LCD-tévé paneljét. A technológián alapuló termékek piacra vezetése révén jelentősen javulhat a háromdimenziós készülékek képminősége.

Hirdetés

A Sharp a Berlinben zajló IFA konferencián mutatja be első 3D LCD-televízióját. A cég szakemberei által kifejlesztett Quattron technológiának köszönhetően javul a színvisszaadás minősége, és a kellemetlen, dupla-körvonallal megjelenő szellemképek megjelenésének aránya is minimálisra csökken.

Az újdonságnak számító UV2A rendszer lehetővé teszi a képernyőben található folyadékkristályok optimális elrendezését: így optimálissá válik a képminőség, és javul a panel apertúrája.

A Quattron rendszer lényege, hogy a Sharp negyedikként hozzáadta a sárga színt a hagyományos pixel-struktrúrához, ezáltal tovább javítva a képernyő képminőségét; de a frissítési sebességet is a 3D panelekhez igazították. A Sharp az innovatív és energia-hatékony Super Edge LED rendszere igen jó képernyő-megvilágítást biztosít.

Jelenleg a shutter technológia az a módszer, amivel a legjobb 3D-hatás érhető el, így a Sharp 3D LCD televíziók is ezt az aktív szemüveges megoldást alkalmazzák. A tévé és a szemüveg működése tökéletesen szinkronizált. Amikor az összes komponens aktív, a televízió 3D módban a jobb, majd a bal szem számára optimalizált képeket közvetít, gyorsan váltakoztatva azokat. A szemüveg ezekkel a jelekkel szinkronban kapcsolja a jobb vagy bal lencsét átlátszó vagy sötét állásba. Az emberi agy nem érzékeli a jobb és bal képek közti gyors váltakozást, ehelyett tökéletes 3D-hatás jön létre.

A Sharp az új AQUOS dizájnba csomagolta legújabb készülékeit, amelyeket a tervek szerint 2010 harmadik negyedévében dobnak majd piacra.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.