Hirdetés
. Hirdetés

A Smartwheel a volánon tartja a kezünket

|

A vezetés közbeni mobilozás rengeteg baleset forrása. Egy új eszköz segíthet megelőzni őket.

Hirdetés

Civilizált országokban ma már tilos vezetés közben a kormánykereket elengedve mobilozni, vagy SMS-eket küldözgetni, erre az előírásra azonban sokan fütyülnek. A szabálytalanságokat a Smartwheel sem képes megakadályozni, de legalább jókora lármát csap, ha a tilosba tévedünk.

Az eszköz nem más, mint egy intelligens kormánykerék-borítás, amely érzékeli a kezek helyzetét. Ha elengedjük a volánt, jelzőfénye zöldről kékre vált, hangszórója pedig sípolni kezd, és abba sem hagyja, amíg vissza nem tesszük a kezünket a volánra. Bármilyen kormánykerékkel használhatjuk, és könnyű a helyére illeszteni, nincs szükség bonyolult telepítésre.

Az idei CES-en bemutatott újdonság célja nem csak a balesetmegelőzés, hanem az is, hogy a tiniknél segítsen kialakítani a helyes vezetési szokásokat. Az eszközhöz egy okostelefon-alkalmazás is társul, amely rögzíti a kéztartási hibákat, és lehetőséget ad, hogy a szülő utólag kiértékelje csemetéje produkcióját.

A Smartwheel az első negyedévben jelenik meg, ára 199 dollár lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.