Hirdetés
. Hirdetés

A Snapdragon processzoron futó Windows 10 beindította a PC gyártókat

|

2017 második felétől dömping várható teljesértékű Windowst futtató olcsó noteszekből és laptopokból.

Hirdetés

A Microsoft bejelentése, hogy jövőre a Windows 10 futni fog a Qualcomm Snapdragon processzorán, illetve megoldják az operációs rendszer működését ARM lapkákon, komoly pezsgést indított el a PC gyártók körében. Sokan máris elkezdték Qualcomm processzorra épülő noteszek, tabletek fejlesztését és tesztelését.

Ezek a termékek 2017 második felében jelennek meg. A gyártók főleg az ARM processzorokon futó  Windows 10 költségcsökkentő és telepélettartam-növelő hatásában látnak fantáziát. Ma még nem tudni, hogy a Windows 10 ARM tényleg sikeres lesz-e, de a PC gyártók nem akarnak lemaradni az esetleges piaci boomról.

Bár az ARM-es Windows 10 demójában a Microsoft Snapdragon 820 processzort használt, amely már több Windows mobilban (Alcatel IDOL 4S, HP Elite X3) megtalálható, a  cég szerint a meglévő eszközök tudása kevés lesz a teljesértékű Windows 10 futtatásához. A Windows 10 ARM így alighanem a Snapdragon 835-höz kötődik, amit a Qualcomm 2017-re tervez: erre épül majd a Samsung Galaxy S8-a és a pletykák szerint a Microsoft új Surface Phone-ja is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.