Hirdetés
. Hirdetés

A Sony perbe fogta a RED-et

|

A Samsung és az Apple megmutatta az IT-iparnak, hogy bátran csatázhatnak a bíróságon.

Hirdetés

Sajnos a Samsung és az Apple bírósági csatái a másik szabadalomsértéseiről remek példaként szolgáltak az IT-iparnak arra, hogy bátran megtámadhatják a másikat. Ezúttal a Sony döntött úgy, hogy bepereli a RED-et, ugyanis szerintük a One, az Epic és a Scarlet professzionális kamerák és több más kiegészítőjük az ő szabadalmaikat, technológiájukat sértik. 

A Sony szerint a RED összesen 7 szabadalmaztatott megoldásukat is az engedélyük nélkül alkalmazza, ezért cserébe meg kell térítsék az ezzel okozott kárt, illetve egyidőben beszüntetni a forgalmazását a kapcsolódó termékeiknek. 

A helyzettel kapcsolatban a RED részéről a cég ügyvezetője, Jim Jannard érdekes nyilatkozatot tett: "Úgy látszik valaki ideges... De az nem én vagyok.". Jannard ezzel arra utalt, hogy a Sony csak azután merte megtámadni a bíróságon a RED-et, hogy az egy hónappal korábban már hasonló okkal pert indított ellenük. A RED az F65, F55 és F5 fényképezőket sérelmezte a Sonytól, ugyancsak szabadalomsértés miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.