Hirdetés
. Hirdetés

A SpaceX 2018-ban űrhajót indít a Marsra!

|

A Red Dragon útja csak a kezdet: Elon Musk városokat akar építeni a Marson.

Hirdetés

A SpaceX űrhajózási magáncég a NASA közreműködésével két év múlva expedíciót indít a Marsra. A NASA csak a harmincas években tervezi űrhajóval megcélozni a vörös bolygót, a  SpaceX viszont már 2018-ban erre a bravúrra készül.

A cég, amelyet a milliárdos vállalkozó, Elos Musk irányít, a Twitteren tette közzé a hírt, hogy 2018-ban egy Dragont akar a Marsra küldeni. Ezt Musk ugyancsak tweetben azzal egészítette ki, hogy a Dragon 2 űrhajót, ismertebb nevén Red Dragont (vagyis Vörös Sárkányt) úgy tervezték, hogy bárhol a naprendszerben le tudjon szállni. A Mars-expedíció lesz az első tesztrepülése. Egyelőre nem világos, hogy az űrhajó landolni is akar-e a Marson, és milyen szállítmányt visz magával.

Musk egyébként korábban már kijelentette, hogy nem éri be egyszerű Mars-expedíciókkal: városokat szeretne odafent építeni, és a vörös bolygó meghódítását minden idők legnagyobb kalandjának nevezte.

Az expedíciót a NASA is támogatja, ám anyagilag nem járul hozzá: az űrutazás teljes költségét a SpaceX állja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.