Hirdetés
. Hirdetés

A spammerek megölték Obamat

|

A spammerek legújabb álhírei szerint: Az Egyesült Államoknak nincs többé elnöke", sőt „Obama halott, mi lesz az országgal". A hír persze kacsa.

Hirdetés

A kéretlen levelek terjesztői egyre ügyesebben használják fel üzelmeikhez a fő társadalmi tendenciákat és az érdekes eseményeket. Barack Obama beiktatása természetesen kihagyhatatlan esemény volt a számukra is. A politikai témák tárgysorbeli megnyergelése mindig bejön a legkülönbözőbb közönségnél.

A merészebb spammerek ólyan álcímeket használtak, mint „Az Egyesült Államoknak nincs többé elnöke", vagy „Obama halott, mi lesz az országgal". A hírfogyasztók kíváncsiságára építő internetes bűnözők láthatóan ma már nem elégszenek meg az aktuális katasztrófák, top hírek és celebritásokról szóló pletykák iránti érdeklődéssel, ezért egyre durvább álhíreket dobnak a köztudatba. Így jelenhetett meg a most beiktatott elnök halálhíre is a postaládáinkban. Az egészből persze semmi sem igaz, de az aktuális akciók megint fellendítették a zsíros fekete üzletet.

Barack Obama beiktatása után persze a Valentin nap is jó talaja a levélszemét terjesztésének. A Valentin nap kihozta a levélszemetelőkből a pajzánságot. Egyre több szexuális serkentő, illetve intim reklámlevelet regisztrálnak a kéretlen levelek ellen küzdő biztonsági szakemberek.

Valentin az átveréseknek és a káros programterjesztésnek is elég jó teret ad, hiszen az emberek - szokás szerint - rövid üzeneteket küldözgetnek ezen a napon, így könnyen becsúszhat a szerelmes ünnepen egy két kellemetlenebb meglepetés is.

A Symantec arra figyelmezteti a fellegekben járókat, hogy ha ismeretlentől vagy magát egy bizonyos cég képviselőjének kiadó személytől kapnak ilyen e-mailt, vagy ha az efféle „szerelmetes" tárgysorral érkezik, senki ne nyissa ki.

Sajnos a februári levélszemét-állapotjelentése szerint a levélszemét aránya az elmúlt néhány napban az összes e-mail 79 százalékát tette ki. A McColo leállítása után mindenki abban a hiszemben élt, hogy a levélszemét özöne megállítható. Most úgy tűnik a spammerek újra erőre kaptak, láthatóan hatékony és összehangolt hatósági lépések nélkül a helyzet javulása nem is várható mostanában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.