Hirdetés
. Hirdetés

A Sprint ?dobja? a Nexus One-t

|

A Sprint bejelentette, hogy nem támogatja tovább a Google Nexus One telefonját. A mobilszolgáltató a HTC EVO közelgő bemutatása miatt döntött így, ami miatt rendkívül bizonytalanná vált, hogy a Google elérheti-e mobilüzletágának ambiciózus értékesítési céljait, mert a döntés a keresőóriás mobilüzletágának egyesült államokbeli részesedését is komolyan veszélyeztetheti.

Hirdetés

A Nexus One weboldalára ellátogató felhasználók jelenleg teljes és támogatott áron juthatnak hozzá a T-Mobile hálózatában használható készülékekhez; az AT&T előfizetői kizárólag teljes áron vásárolhatják meg a telefont.

Az oldal nem említi a Sprintet, pedig a szolgáltató márciusban még azt jelentette be, hogy támogatja a Google készülékét. A cég viszont most azonban úgy döntött, mégsem forgalmazza majd a Nexus One-t: elsősorban azért, mert hamarosan megjelenik a szintén Android operációs rendszert használó, a 3G mellett a WiMAX hálózattal is együttműködő a HTC EVO 4G.

A Google januárban mutatta be tervezett mobilértékesítési stratégiáját. A cég szakemberei által kidolgozott modell a szabad készülék, szolgáltató és szolgáltatásválasztásra épült volna. Az elemzők már akkor figyelmeztettek: egy olyan, rendkívül heterogén piacon, mint az Egyesült Államok, csak nagy nehézségek árán lehet megvalósítható egy hasonló terv.

?Európában, ahol a szolgáltatók egységes frekvenciákat és technológiákat alkalmaznak, a felhasználók pedig kedvükre cserélgethetik a SIM-kártyákat, könnyebb dolguk lenne" - elemezte a helyzetet Allen Nogee, az In-Stat elemzője.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.