Hirdetés
. Hirdetés

A Sun jól manőverezik a válságban

|

Úgy tűnik, egyre népszerűbbek itthon a minőségi x86-os szerverek.

Hirdetés

Az IDC 2009. első negyedéves szerverpiaci adatai alapján a Sun Microsystems 22%-ban részesedett az x86-os szerverek értékesítési árbevételéből Magyarországon. Ezzel a részesedéssel a második legnagyobb x86-os szervergyártó lett a hazai piacon. A Sun a RISC/Itanium piacon is megőrizte itthon vezető pozícióját, mivel darabszám tekintetében a legtöbb Unix alapú szervert a Sun értékesítette az első negyedévben, az összes értékesített darabszám 44%-át.

A siker annak a hosszú távú kampánynak az eredménye, amit a Sun az Avnet Technology Solutions Kft.-vel együtt indított - a két cég közösen támadta meg a belépő szintű szerverek piacát, ahol másfél év alatt jelentős eredményeket értek el a számokban, az „új márka” felépítésében, a viszonteladói hálózat kibővítésében és új ügyfelek szerzésében. Kiemelten fontos szerepet kaptak a kisvállalati piac szereplőit elérő partnerek is.

A másfél éves marketing és kereskedelmi munka után a Sun x86-os termékeivel a második helyre jött fel Magyarországon, a korábbi negyedik-ötödik helyről. A projekttel ráadásul mintaként szolgálnak más európai leányvállalataiknak is, több ország érdeklődik a „know-how” iránt, szeretnék a piaci részesedésüket hasonlóképp növelni.

A piaci részesedés látványos növelésének egyik módja a Sun egyéb termékeinek kihasználása: az OpenSolaris, a Java, a MySQL és a Sun egyéb ingyenesen elérhető szoftverrendszerei már korábban is népszerűek voltak a magyar vállalatoknál. Amikor az ezen alapuló rendszereket bővítik, logikus lépés a Sun választása x86-os szerver platformként is.

Az erős Sun márkaépítés online eleme szintén kiveszi a részét a sikerből: a termékcsalád összefoglaló honlapja, a www.szervervalaszto.hu az első hónapokban 25 ezer egyedi látogatót vonzott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.