Hirdetés
. Hirdetés

A Symbian Alapítvány bezárja a weboldalait

|

A Symbian Foundation december 17-én bezárja a weboldalait. Az alapítvány fokozatosan feloszlatja önmagát; ezentúl csak fizikai adathordozókon, térítés ellenében juthatnak hozzá a fejlesztők a mobil operációs rendszer forráskódjaihoz.

Hirdetés

Az alapítvány megszüntetését követően a Nokia teljes egészében átveszi a Symbian fejlesztéseinek koordinálását. Az alapítvány a továbbiakban csak a licenceléssel foglalkozik majd.

Az átállás részekén az alapítvány központi főoldalát, fejlesztői oldalait, blogját és az operációs rendszer fejlesztésével kapcsolatos ötleteket gyűjtő ?Ideas" oldalát is megszüntetik.

A Symbian Foundation közleménye szerint a szervezet offline eszközökkel - DVD-n vagy USB meghajtón - terjeszti majd a rendszer fejlesztéséhez szükséges forráskódokat, fejlesztői készleteket, wikiket, bug adatbázisokat és egyéb, ma még online elérhető dokumentumokat. Maguk az információk továbbra is ingyenesek lesznek, a fejlesztőknek csak az adathordozók árát és a postaköltséget kell megtéríteniük. A közlemény szerint a kiszállításokat legkorábban január 31. után tudják megkezdeni; az alapítvány azt javasolja a fejlesztőknek, hogy még a weboldalak bezárása előtt töltsék le a munkájukhoz szükséges adatállományokat.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.