Hirdetés
. Hirdetés

A személyes eszközöké a jövő

|

A Kaspersky Lab által készíttetett felmérés eredménye szerint a bring-your-own-device trend jelentősen befolyásolja a vállalatok online folyamatait. A cégek 72 százaléka szerint a BYOD a működés több területét is átalakíthatja.

Hirdetés

A B2B International a Kaspersky Lab megbízásából készített felmérést az informatikai szakemberek körében arról, hogyan befolyásolhatja a vállalatok üzleti működését a bring-your-own-device (BYOD) trend.

A válaszadók 72 százaléka szerint a BYOD a működés több területére is komoly hatással lehet. A vállalatok fele tervezi, hogy „ráül” az új trendre, és arra ösztönzi a munkavállalóit, hogy saját eszközeiket használják a mindennapi munkavégzés során. A megkérdezettek másik fele is „elkerülhetetlennek” tartja a tendenciát - függetlenül attól, hogy támogatják-e vagy sem.

A B2B International 2012 júliusában 22 ország közel 3300 vezető IT szakemberét kérdezte meg a globális informatikai veszélyekről. A kutatásban, amely az iparág legégetőbb problémáit vizsgálta, azok a szakemberek vettek részt, akik aktív szerepet játszanak az IT-biztonsággal kapcsolatos döntéshozatalban.

A kutatás legérdekesebb tanulságai közé tartozik, hogy a személyes eszközök használatának tiltása elsősorban a nagyvállalatoknál figyelhető meg: 12 százalékuk nem tervezi a BYOD-adaptálását a közeljövőbenl. További 19 százalék korlátozni szeretné a személyes eszközök céges használatát.

„A saját eszközök elterjedése a vállalati szférában egyre nagyobb biztonsági igényeket támaszt. Ugyanakkor elkerülhetetlen a tendencia: függetlenül attól, hogy kis- vagy nagyvállalatról van szó, a munkavállalók a személyes eszközeiket fogják használni arra, hogy a vállalati hálózathoz csatlakozzanak és hozzáférjenek a bizalmas információkhoz” – fejtegette Alexander Erofeev, a Kaspersky Lab marketingigazgató-helyettese.

A szakember szerint az alkalmazottak számára teljesen természetes, hogy saját okostelefonjukat vagy táblagépüket használják - anélkül, hogy figyelembe vennék a lehetséges kockázatokat. Éppen ezért fontos, hogy a vállalatok foganatosítsák a megfelelő biztonsági intézkedéseket: hatékonyan védjék a vállalati és személyes mobil eszközöket.

„Vállalati megoldásainkat arra terveztük, hogy teljes körű védelmet nyújtsanak kis- és nagyvállalatoknak egyaránt, még azoknak is, akik erősen támogatják a bring-your-own-device trendjét” – hangsúlyozta Erofeev.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.