Hirdetés
. Hirdetés

A szinglik az iWiW-en pasiznak

|

Az internetező egyedülállók nemcsak többet chatelnek, de a közösségi oldalakon is aktívabbak.

Hirdetés

A közösségi oldalak egyre inkább beépülnek mindennapjainkba: a 18-64 év közötti internetezők 71 százaléka regisztrált tagja legalább egy hasonló portálnak, igaz, csak 51 százalékuk látogatja azokat legalább havi rendszerességgel - derült ki a KutatóCentrum és a MASMI Hungary Piackutató Intézet közös kutatásából. A legaktívabb felhasználók a fiatalok: a 18-29 évesek 63 százaléka legalább havonta egyszer belép egy közösségi oldalra.

 

szingli_iwiw.jpg
 


Nem meglepő, hogy a netező egyedülállók is sűrűbben látogatják a hasonló honlapokat, közel kétharmaduk legalább havi rendszerességgel ellenőrzi felhasználói adatlapját (profilját), míg a párkapcsolatban élőknek csupán 45 százaléka.

A hazánkban elérhető oldalak között egyértelmű az iWiW dominanciája: nemcsak a legtöbb taggal rendelkezik - a 18-64 éves netezők 68 százaléka regisztrált felhasználó -, de a legaktívabb közösséggel is: a tagok közel 80 százaléka vallotta magát aktív felhasználónak. Az alkalmazások elindítása tovább növelheti az iWiW látogatottságát és a tagok aktivitását: „Az alkalmazásokat április végén indítottuk, így egyelőre nem állnak rendelkezésre statisztikailag értékelhető adatok, ugyanakkor az egyes szolgáltatások taglétszámából jól látszanak a tendenciák. A kezdés óta eltelt másfél hónap alatt az Egymás szemében alkalmazásra több mint 1 millióan regisztráltak, míg a második legnépszerűbb Pasik és Csajokra több mint 200 ezren" - mondja Szabó Márton, az iWiW vezetője. A második legtöbb taggal rendelkező közösségi oldal hazánkban a myVIP; az internetezők egyharmada regisztrált a szolgáltatásra.

Többet chatelnek a férfiak

A közösségi oldalak mellett a chatprogramok is népszerűek: az internetezők több mint 40 százaléka legalább havi rendszerességgel használ azonnali üzenetküldő szolgáltatásokat. A férfiak többet chatelnek: közel 45 százalékuk legalább havonta használja ezt a kommunikációs módot, míg a nőknél ugyanez az arány 39 százalék. A legaktívabb chatelők a 18-29 évesek és az egyedülállók.

A legnépszerűbb chatprogramok az MSN és a Skype: míg előbbit hazánkban a 18-64 éves netezők 37 százaléka használja, addig utóbbit minden ötödik internetező.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.