Hirdetés
. Hirdetés

Lehet pizsamában hatékonyan dolgozni?

|

Miért ilyen alacsony a távmunkások aránya, amikor számos érv szólna a foglalkoztatási modell szélesebb körű alkalmazása mellett?

Hirdetés

Pizsamában lebzselő, felelőtlen naplopó vagy az otthoni iroda eszményi környezetében megtáltosodott, odaadó munkavállaló, a hatékonyság bajnoka lesz a távmunkásból? Ha a mobilitás és a felhőszolgáltatások térhódításával az alkalmazottak az íróasztaltól távol is dolgozhatnak, akkor a cég miért tartsa fenn a drága irodát? A vállalatvezetők nem a végletekben fogják megtalálni a választ. A rugalmas foglalkoztatási modell számos előnyt kínál munkáltatónak és alkalmazottnak egyaránt, de a technológián túl az emberi tényezőt is figyelembe kell venni ahhoz, hogy a távmunka valóban gyümölcsöző legyen.

A Computerworld legfrissebb számában mindent megtudhatunk a témáról!


A tartalomból:

HYDE TECH CORNER
Kommentelőink nem győzik hangsúlyozni: gondosabban válasszuk meg jelszavainkat! De azon is elgondolkodtak, vajon mi az oka a Facebook-részvények zuhanásának az amerikai tőzsdén.

Piacelemzés
Az IDC legutóbbi jelentése szerint az Apple iPad még mindig a tabletpiac 68 százalékát fedi le egy igen erőteljes második negyedéves teljesítmény után.

BIZTONSÁGI INCIDENSEK MÁS MEGKÖZELÍTÉSBEN
A SysAdminDay 2012 rendezvény egy biztonsági témát felkaroló kerekasztal-beszélgetéssel kezdődött. Azonban ezúttal a biztonság egy kicsit más megközelítésben került terítékre, mint az általában lenni szokott.

MINT ÖRDÖG A TÖMJÉNFÜSTTŐL…
Vannak országok – elsősorban a feltörekvő dél-ázsiai térségben –, ahol a távmunkások aránya az összes foglalkoztatott között meghaladja az 50 százalékot. Ők tudják: a távmunkának számos előnye van, legelőször is jelentősen csökkenti a foglalkoztatási költségeket.

MI IS AZ A TÁVMUNKA?
Több évtized alatt kiteljesedő munkaszervezési, foglalkoztatási koncepció, amely azon a triviális felismerésen alapul, hogy a munkával kapcsolatos utazások drasztikusan csökkenthetők a távközlés és az informatika fejlődésével, az információs társadalom térnyerésével.

A TÁVMUNKÁS-LÉTET IS TANULNI KELL
A távolról való munkavégzésnek van néhány technikai feltétele is. Cikkünk ezeket járja körül.

ÚJ LEHETŐSÉGEK A TANULÁSBAN
Az elmúlt évtized elengedhetetlen fogalmává vált az e-learning kifejezés. Különösen a felnőttoktatásban kapott nagy jelentőséget, ahol feszített életritmusuk mellett a sok esetben tanulás mellett dolgozni kényszerülő tanulók időt takaríthatnak meg a tanulásnak e formájával.

TANULJ NYELVET A TELEFONODON!
A SIMOLA projekt keretében kifejlesztették a Lingobee közösségi funkciókra épülő nyelvtanulást támogató mobilalkalmazást.

SIKERES MAGYAR FEJLESZTÉS
Az Ingyenhívó szolgáltatás költségektől mentes hívást tesz lehetővé.

HATÉKONY, MINDEN SZEMPONTBÓL
Amíg számos vállalatnál még csak a távmunka lehetőségeit vizsgálják, a távmunkát magában foglaló és azt továbbfejlesztő kiszervezési forma, a crowdsourcing komoly áttörés előtt áll.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.