Hirdetés
. Hirdetés

A télapó hozza az első windowsos táblákat

|

Steve Ballmer Windows 7-es slate meglepetéseket ígért a karácsonyi bevásárlási szezonra.

Hirdetés

Európai körútján, a Londoni Közgazdasági Egyetemen tartott beszédében Steve Ballmer a Microsoft vezérigazgatója bejelentette: a Windows operációs rendszereket futtató táblagépek még az idei karácsonyi bevásárlási szezonban megjelenhetnek. A készülékek kinézetéről, specifikációjáról és a gyártójáról azonban nem kívánt beszélni, mindössze annyit hangsúlyozott, hogy aki vásárolni akar Windows 7-es slate gépet, az még idén megteheti.

 

 



Rejtélyes volt, annyit azonban lehet tudni, hogy a HP jelenleg is dolgozik egy windowsos táblagépen, ám a gyártó eddig nem hozta nyilvánosságra a megjelenés dátumát. Emellett a Seattle Post-Intelligencer kérdésére a redmondi szoftvercég szóvivője három táblagép meglétét erősítette meg: a kínai Hanvon Slate, a Toshiba Libretto W100 (fenti kép) és a Dell Inspiron Duo Tablet terméket (utóbbit lásd lentebb).

 

 



Ballmer később azt is elmondta, hogy a Windows 7 az elkövetkező év folyamán egy érintőképernyő optimalizáló csomagot fog kapni, míg a teljes táblagép interfészt majd a jelenleg is fejlesztés alatt álló Windows 8 hozza majd el (várhatóan 2011-2012 környékén). A Windows 7-es optimalizáló csomag megjelenésével így az érintett táblagépeknek egyszerűbb lesz a kezelése, ezzel mondhatjuk azt, hogy a redmondi szoftvercég közvetetten beismerte: a jelenlegi platformjuk a mostani formájában még kihívásokkal küzd a táblagépek kezelésénél. Az operációs rendszer ugyanis inkább lett egér és klaviatúra bevitelre tervezve, mint érintésre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.