Hirdetés
. Hirdetés

A tévék miatt bukott a Panasonic

|

754 milliárd japán jent veszített a Panasonic, főként a televíziók miatt.

Hirdetés

A Panasonic ügyvezetője, Kazuhiro Tsuga számos költségcsökkentő megoldást bevetett az elmúlt két év során: többek között 40 000 alkalmazottját bocsátotta el. Ennek ellenére nem sikerült letérniük a lejtőről, és immáron másodjára jelentettek veszteséget. Ezúttal a japán gyártó 754 milliárd jenes veszteségről számolt be, a 2012. és 2013. márciusa közötti időszakra vetítve. 

Az eggyel korábbi évben a Panasonic 772 milliárdot veszített, azonban ezt követően úgy gondolták, a mostani szezon már jobb lesz, és körülbelül 50 milliárd jenes nyereséget érhetnek el. Szerény cél volt ugyan, de az elemzők 745 milliárd jenes veszteségről szóló előrejelzése sokkal pontosabbnak bizonyult. 

A gyártó a jelenlegi üzleti helyzetet nevezte meg okként, amely főként a gyenge keresletre értendő a televíziók iránt (főként Japánban). Mindennek ellenére a Panasonic ismét változást ígért, és nyereséget 2014-re. Ebben segíthet az is, hogy az elmúlt két évben sok átszervezésbe kezdtek, a folyamat pedig még most sem ért véget.  

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.