Hirdetés
. Hirdetés

A Texas Instruments nem gyárt több processzort

|

Kilép a TI az okostelefonok és tabletek piacáról, ezzel 1700 embert bocsát el.

Hirdetés

Bár a Texas Instruments nem számít a legnevesebb processzorgyártónak az okostelefonok és a tabletek piacán, az OMAP processzorok nem is jelentik a legrosszabb opciót. A TI úgy döntött, kilép a szektorból, amelyben a Samsung, a Qualcomm és az Apple is kemény konkurenciát jelentett.

A TI eddigi nevesebb megrendelői mindössze a Motorola és az Amazon voltak, a rosszabbodó gazdasági helyzet és az eredmények miatt a gyártó most viszont 1700 dolgozó elküldése mellett döntött (ez az állományuk 5 százalékát jelenti).

A vállalat a döntésének eredményképp azt reméli, hogy a következő év végéig 450 millió dollárt tud spórolni a kiadásain. Ennek jó részét már el is költötték, ugyanis a változtatások 325 millió dollárjába kerülnek a Texas Instrumentsnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.